Órák alatt elkapkodták az első iPhone-okat

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 2. 08:55

A hatalmas vásárlói érdeklődést tükrözve órák alatt elkapkodták az Egyesült Államokban az Apple informatikai óriáscég mobiltelefon-modellje, az iPhone elsőként piacra dobott példányait.

Az amerikai nagyvárosokban sokan órákig álltak sorban – egyesek már szerdán letáboroztak - az Apple vagy az AT and T mobilszolgáltató üzletei előtt, hogy a helyi idő szerint péntek estétől árusítani kezdett új készülék első vásárlói között lehessenek.

Technikai újdonság bevezetését idén még nem övezte ekkora várakozás az Egyesült Államokban, az elsőként piacra dobott készülékeket pedig - mint Mark Siegel, az AT and T szóvivője elmondta - órák alatt elkapkodták a vásárlók. Az eladott telefonok számát nem hozták nyilvánosságra.

A készüléktől gyártója azt reméli, hogy megváltoztatja majd a mobiltelefon ágazatot. Az iPhone telefont, web-böngészőt és zenelejátszót tartalmaz; számos amerikai technológiai guru szerint a "gyönyörű" készülék áttörés ezen a meglehetősen telített piacon.

Az első iPhone-tulajdonosok egy kis részének arcáról mindazonáltal lefagyott mosoly, amikor gondjaik támadtak az új mobiltelefon üzembe helyezésével. Siegel elismerte, hogy egyeseknek voltak ilyen problémáik, mindazonáltal azt hangoztatta, hogy a nagy többség a vásárlást követően már perceken belül és fennakadások nélkül használni kezdte újszerű telefonját, a többi vásárló problémáját pedig fokozatosan megoldják.

Kulcsszavak: iPhone mobiltelefon Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05