A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 és Virtual Machine Driver Pack

forrás Prim Online, 2007. július 9. 11:22

A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise 10 platform első szervizcsomagját (SP1), valamint a Virtual Machine Driver Pack elérhetőségét.

A legújabb fejlesztéseket tartalmazó Novell SUSE Linux Enterprise 10 SP1 alkalmazásával a felhasználók a stabil mérnöki hátterű, alacsony költségű és széleskörű vállalati együttműködést biztosító platformhoz juthatnak. A Novell SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack paravirtuális hálózati, busz- és blokkeszköz-illesztőprogramokból áll, amelyek segítségével a Windows és Linux vendégrendszerek módosítás nélküli, közel eredeti teljesítménnyel futtathatók.

A Service Pack 1 frissítőcsomag fejlesztései

A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett virtualizáció-támogatás és -felügyelet, valamint az új processzortechnológiák – többek között a négymagos Intel Xeon és a négymagos AMD Opteron processzorok – kihasználására alkalmas nagy rendelkezésre állású tároló infrastruktúra. Emellett ez a csomag továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokat, gazdagabb auditáló alrendszert és támogatást is kínál a Novell Open Enterprise Server 2 megoldáshoz. Az SP1 frissítőcsomag kibővített OpenOffice.org támogatást biztosít az asztali számítógépekhez, tartalmazza a munkaállomás-virtualizálási technológia előzetes verzióját, és fejlettebb vállalati integrációs megoldást kínál.

A virtuálisgép-illesztőprogramok előnyei

A Novell a SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack kiadásával az első olyan szállító, amely támogatott megoldást kínál a Xen virtuális gépek vendégrendszereihez. A Virtual Machine Driver Pack alkalmazását virtuális környezetekben ajánlják, amelyeket a SUSE Linux Enterprise rendszerbe, illetve az Intel virtualizációs technológiájába és az AMD virtualizációs hardvermegoldásaiba integrált Xen hypervisor (virtuális gépeket menedzselő rendszer) használatával hoznak létre.

A júliusban megjelenő Virtual Machine Driver Pack a Windows XP, a Windows 2000 és a Windows 2003 rendszerekhez tartalmaz eszközillesztőt. A Red Hat Enterprise Linux 4 és 5 termékek illesztőprogramjai a nyár végén jelennek meg, és a karbantartási frissítés során, díjmentesen kerülnek a Virtual Machine Driver Pack illesztőprogram-csomagba. A SUSE Linux Enterprise Server rendszerhez készült Xen illesztőprogramok a SUSE Linux Enterprise disztribúció részeként már most is elérhetők.

A nyílt forráskódú megoldásokat alkalmazó vállalatok újgenerációs platformja, a SUSE Linux Enterprise teljes körű megoldást kínál az asztali számítógépektől az adatközpontokig. A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 és a SUSE Linux Enterprise Server 10 termékhez fejlesztett Virtual Machine Driver csomagokról, az árakról, az előfizetési és a támogatási lehetőségekről további információ a www.novell.com/linux weboldalon található.

Kulcsszavak: Novell linux Linux

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09