Nokia: mobil kényelem autóban és azon kívül

Kovács Attila, 2007. július 9. 14:53

A most megjelent HF-300 típusú Nokia Speakerphone, a Nokia első ilyen jellegű készüléke révén az autóban ülve és abból kiszállva is majdnem olyan egyszerűen beszélgethetünk, mintha egyedül lennénk. A mozgatható Bluetooth speakerphone nagy teljesítményű hangszórót és mikrofont tartalmaz. Hangminőségét tovább fokozza a digitális jelfeldolgozási (DSP) technológia, amely a túlzott zajt és a visszhangot szűri ki. A kikapcsolással sem kell bajlódnunk: a kis készülék tudja, hogy a beszéd abbahagyása után ki kell kapcsolnia (automatikus kikapcsolás).

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kényelmes kommunikációt biztosítsunk az autóban – és az autón kívül is. A HF-300 Nokia Speakerphone szépsége a mobilitásában rejlik: mindenhová elkísér, és mindig ott van, amikor beszélni szeretnénk. Örömmel kínáljuk bővülő tartozékportfoliónk részeként ezt az ügyfeleink igényeire válaszoló készüléket – mondta Wolfgang Gärtner, a Nokia Automotive kategóriaigazgatója.

A HF-300 Nokia Speakerphone sokféle módon járul hozzá a könnyű kommunikációhoz, akár az autóban, akár az autón kívül beszélgetünk. Akkumulátorról működik, így nem leszünk konnektorhoz kötve. A készülékhez jár egy napellenzőre rögzíthető csipesz, így egyszerűen elhelyezhetjük az autóban. A beszélgetés is zavartalanul folyhat – a berendezés használatát világító gombok könnyítik meg, elkerülve a villogó fények keltette zavart. Hosszúra nyúló beszélgetések alkalmával a könnyű (80 g-os) speakerphone-nal ki is szállhatunk az autóból, és a készüléket otthon vagy az irodában a gumírozott talapzatára helyezhetjük. Akár 20 órányi beszélgetési időt használhatunk ki. A mobiltelefonnal fennálló kapcsolat megszakadását követően a speakerphone öt perc múlva automatikusan kikapcsol. Az alacsony akkumulátorfeszültségre villogó LED figyelmeztet.

A HF-300 Nokia Speakerphone a Bluetooth specifikáció 1.1 és annál magasabb verzióit, illetve a Handfree profil 1.1 és annál magasabb változatait támogató Nokia mobilkészülékek széles körével kompatibilis. A várhatóan 2007 harmadik negyedévétől kapható készülék ára adók nélkül 90 euro körül mozog majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50