8 GB-os SDHC és 2 GB-os microSD Verbatim-kártyák

forrás Prim Online, 2007. július 11. 09:21

A tárolóeszköz-specialista Verbatim cég nemrégiben dobta piacra 8 és 4 gigabyte-os Secure Digital High Capacity (SDHC) memóriakártyáit. A legmagasabb sebességű 6. osztályba tartozó kártyák kiválóan megfelelnek a valós idejű adatrögzítéshez. Ezek mellett a Verbatim megjelentette 2 gigabyte kapacitású microSD memóriakártyáját is, amely 4 MB/másodperces olvasási, illetve 2 MB/másodperces írási sebességre képes. A microSD-hez tartozó átalakítóval a kártya hagyományos SD-kártyaként is használható.

Az új SDHC kártyák kiváló minőségű, megbízható megoldást nyújtanak digitális fényképek és videók tárolására egyaránt. Az SDA 2.0 (SD Card Association) szabványú kártyák 4 és 8 gigás tárolókapacitással hozzáférhetők. „Hogy a fájlrendszer FAT 12/16-ról FAT32-re változott, kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy SDHC kártyáinkkal magasabb tárolókapacitást érjünk el. Mindkét SDHC változat a 6. osztályba tartozik, amely a legmagasabb sebességű kategória. Az SDHC kártyák kiválóan alkalmasak digitális videók rögzítésére, továbbá professzionális fotográfiai alkalmazáshoz, akár sorozatfelvételekhez is” – magyarázta el Hans Christoph Kaiser, a Verbatim Flash és USB memóriák részlegének EMEA üzletfejlesztési menedzsere. Az SDHC kártyákat csak a legújabb eszközök kezelik, amelyek ugyanakkor még az SD kártyával is működnek. A forgalombab lévő SD végeszközök nem felfelé kompatibilisek az SDHC-val.

Az SDHC-val akár 120 perc videóanyag rögzíthető


A különböző hatékonysági fokozatokat 3 sebesség-osztályban határozzák meg: 2. osztály, amely minimum 2 MBe/mp-es írási sebességet garantál, a 4. osztály 4 MB/mp-t, a legmagasabb, 6. osztály pedig 6 MB/mp-t. „A SDHC formátum lehetővé teszi a videokamerák számára az azonnali, kártyára történő (valós idejű) videó-rögzítést. A normál AVCHD módban rögzített videó ideje így akár a 120 percet is elérheti. A termékkel a fotográfus is jól jár, akinek szinte egyáltalán nem kell aggódnia afelől, mikor telik meg a kártyája” – mondta el még Kaiser. Egy 6 megapixeles digitális fényképezőgép akár 1280 képet is képes tárolni egy 4 gigabyte-os kártyán, míg a 8 gigáson több mint 2500 kép elfér. A 4 gigás változat jelenleg is hozzáférhető, a 8 gigás változat július végétől lesz elérhető a boltokban.

2 gigás microSD a mobilabb szórakozásért


A microSD a jelenleg forgalomban lévő legkisebb memóriakártya, amely könnyű és gyors adatmozgatást tesz lehetővé a mobileszközök használóinak. A kifejezetten mobiltelefonban való használatra kifejlesztett apró (11mm x 1mm x 15mm) kártya nagyon kevés energiát fogyaszt, ezért nem jelent megterhelést a mobiltelefon akkujának. A kártyát a cég GPS-ekben, MP3 lejátszókban, illetve digitális kamerában és PDA-ban való alkalmazásra is ajánlja. A Verbatim microSD olvasási sebesség 4 MB/mp, írási sebessége 2 MB/mp. A microSD-hez járó átalakító segítségével a kártya hagyományos SD-ként is használható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50