A HP alelnöke a legjobb átszervezési vezető

forrás Prim Online, 2007. július 11. 13:08

Eric Cador, a HP Személyi Számítógépek Divíziójának (PSG) EMEA-régióért felelős alelnöke elnyerte a legjobb átszervezési eredményeket elérő vezetőnek (Best Turnaround Executive) járó nemzetközi Stevie díjat. A Stevie díjat odaítélő International Business Awards program az egyetlen olyan átfogó, globális kezdeményezés, amely az üzleti élet számos területén jutalmazza a kimagasló teljesítményt.

A „koronás” szó görög megfelelője után Stevie néven is ismert díjakat szeptember 10-én, hétfőn, ünnepi gálaest keretében, a müncheni Marriott Hotelben adják át a nyerteseknek. A rendezvény főszponzora a bajor állam.

Az idén harmincegynéhány ország cégei és magánszemélyei által benyújtott ezernél is több jelölésből választották ki a nemzetközi Stevie díj 98 nyertesét. A díjprogram több mint 40 kategóriában jutalmazza a jelölteket: a legjobb multinacionális terméktől és a legjobb új terméktől kezdve a legjobb társadalmi szerepvállalási programig és a legjobb cégvezetőig.

Eric Cador a legjobb átszervezési eredményeket elérő vezetőnek járó díjat nyerte el a HP PSG-nél több területen végrehajtott – pl. a dolgozói elégedettséget, a nyereségességet és a HP PSG márkapercepcióját érintő – fejlesztések sikerének elismeréseként. Az átszervezés azért volt kiemelt fontosságú, mert az EMEA-régióban 2006 elején elindult átalakítási program eredményes lebonyolításához motiválttá kellett tenni a dolgozókat.

Cador dolgozóközpontú szemlélete és az új szervezetben megvalósított elszámoltathatóság hozzájárult ahhoz, hogy a HP vissza tudta szerezni piaci részesedés alapján számított első helyét a globális PC-piacon. Szintén az átszervezés eredménye, hogy a PSG 2003 II. negyedéve óta az idén érte el az EMEA-régióban a legnagyobb piaci részesedést. Az Eric által gyakran emlegetett „nyereséges növekedés” nyomán a PSG-nek nem csak nyereségesen, hanem egyenesen rekordnyereséggel sikerült megvalósítania ezt a két eredményt.

A sikeres átszervezési stratégiát a HP új jelentésben ismerteti, melynek címe: „Az ambiciózus vállalatok hét ismérve” (The Seven Habits of Ambitious Companies). A jelentés megállapítása szerint a siker soha nem az egyénen múlik, hanem azon, mennyire sikerül a szervezeten belül megteremteni és a dolgozók kollektív, összehangolt viselkedésének alapjává tenni a kiválóságra való közös törekvést. Az igazán ambiciózus vállalatok a jövőre is épp akkora figyelmet fordítanak, mint az aktuális piaci sikerre.

A nemzetközi Stevie díj nyerteseinek teljes listája megtekinthető a www.stevieawards.com/iba címen.

Kulcsszavak: HPQ +céginfo CIO

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05