A Microsoft legújabb vezeték nélküli technológiái

forrás Prim Online, 2007. július 11. 16:31

A vezeték nélküli kiegészítők és perifériák egyre népszerűbbek a személyi számítógépek felhasználói körében. Használatuk nagyban megkönnyíti a mindennapi munkavégzést és az otthoni számítógép használatot is. Ezek az eszközök nemcsak a tekergőző vezetékektől szabadítanak meg, hanem számos további kényelmi és személyre szabási lehetőségeket biztosítanak. Ám amekkora szabadságot jelent ez az új technológia a felhasználóknak, akkora kihívás elé állítja a gyártókat.

A Microsoft perifériák üzletága immár 25 éves. A vállalat az elmúlt negyed évszázad során folyamatosan tökéletesítette perifériáit, számos olyan innováció kötődik a nevéhez, melyeket elsőként vezetett be a hardware piacon. Ilyen például az egér görgető billentyű, az optikai technológia, a Bluetooth technológia, az ívelt elrendezésű billentyűzet kiosztás, vagy épp a négy irányú mozgást lehetővé tévő görgető billentyű.

Az innováció jegyében a Microsoft nagy hangsúlyt fektet a vezeték nélküli technológiák továbbfejlesztésére is, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a wireless-ben rejlő lehetőségekből. A fejlesztés eredményeként a tetszetős design és kényelem találkozik a maximális funkcionalitással. Nézzük meg milyen technológiákkal éri el ezt az egységet a Microsoft!

Először a vezeték nélküli 2,4 GHz-es csúcsteljesítményű Bluetooth technológiát kell megemlítenünk, mely gyors és kényelmes munkavégzést tesz lehetővé.
A 2,4 GHz-es Bluetoothos vezeték nélküli egerek az eddigi leggyorsabb Microsoft egerek – melyek még a legtöbb Microsoft vezetékes egeret is leelőzik. Ez annak köszönhető, hogy az egerek, a legmagasabb szintű szoftverteljesítmény miatt, másodpercenként akár 133 üzenetet továbbíthatnak. A vezeték nélküli billentyűzeteket a tökéletesített billentyűzetbiztonság jellemzi, melynek érdekében azok önműködően csatlakoznak a PC-hez.

A Bluetooth-tal rendelkező eszközök használatba helyezése is rendkívül egyszerű a First Connect technológiának köszönhetően. Mindössze csatlakoztatni kell a számítógéphez a kis adóvevőt. Az adóvevő kompatibilis a jelenlegi és jövőbeli Bluetooth termékekkel egyaránt, és egyszerre hét eszköz is csatlakoztatható hozzá. Az eszközök hatótávolsága, a fejlett technológiának köszönhetően, immár közel 10 méter. Az optimális vezeték nélküli megoldások teljes mértékben kiküszöbölik az interferenciát, így akkor sincs semmi probléma, ha a közelben egyszerre több készülék is található.

A Microsoft Intelligent Power System megoldás energia-megtakarítása révén a legújabb vezetékmentes eszközöket az eddigieknél jóval kedvezőbb energiagazdálkodás jellemzi.
A Microsoft Intelligent Power System részét képezi a „teljesítménycsúszka”, amelynek révén az intenzív PC feladatoknál növelhető az egér teljesítménye, vagy akár csökkenthető is, az elem élettartamának növelése érdekében. Ez utóbbit természetesen folyamatosan nyomon követhetjük az elem állapotjelzőn, mely azonnal jelzi, ha kevés az energia. A töltés pedig sokkal egyszerűbb, mint eddig valaha, a Microsoft egyedülálló újdonsága ugyanis, hogy újratölthető termékekeihez praktikus vízszintes töltő tartozik, amire az egeret csak egyszerűen rá kell helyezni. Ez sokkal stabilabb és egyszerűbb, mint a függőleges töltők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09