Új megapixeles hálózati kamerák az Axistól

forrás Prim Online, 2007. július 14. 11:54

Az Axis a megapixel-portfóliót erősítette meg az AXIS 211M és AXIS 216 MFD/MFD-V dome kamerákkal, melyek háromszor jobb felbontást kínálnak egy nagy felbontású analóg CCTV kamerához képest.

A megapixeles felbontás kivételes képminőséget eredményez, ami az egyik legnagyobb előnye a hálózati videónak, és amit az analóg DVR alapú rendszerek nem tesznek lehetővé. A megapixeles kamerák megkönnyítik, hogy egy teljes áruházat, bankot, irodát, iskolát vagy repülőteret holt terek nélkül megfigyelhessünk, vagy könnyen azonosítsunk egyéneket, rendszámokat az élesebb kép segítségével.

AXIS 211M – megapixeles felbontású videómegfigyelés

Az AXIS 211M hálózati kamera 1.3 megapixeles felbontást használ MPEG-4 és Motion JPEG streamek formájában, ezáltal kivételesen nagy képi felbontást nyújt. A technológia ideális megoldást jelent a látogatók figyelemmel követésére bankokban, áruházakban, valamint pénztárakban.

„A megapixeles szenzorok progresszív szkennelési technológiát alkalmaznak, amely a hagyományos analóg CCTV kamerákhoz viszonyítva drasztikusan csökkenti a mozgóképeken jelentkező életlenséget. A kamerák másik különlegessége a Power over Ethernet (PoE) támogatás, amely lehetővé teszi, hogy a kamerát Ethernet kábelen keresztül lássuk el energiával, valamint a kétirányú audioszolgáltatás – ezáltal hallhatjuk és kommunikálhatunk is a kamera közelében tartózkodókkal.” – mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója, az Axis magyarországi disztribútora. Az AXIS 211M párhuzamosan Motion JPEG és MPEG-4-streameket készít megapixeles felbontásban, így a felhasználó maga dönthet a képminőség és a sávszélesség-felhasználás kérdésében.

AXIS 216MFD – az első fix dome hálózati megapixeles kamerák MPEG-4-ben


Az AXIS 216MFD hálózati kamerák kompakt és diszkrét rögzített dome megoldást kínálnak csúcsminőségű képpel és megapixeles felbontással. A kamerák ideálisan használhatók a professzionális videómegfigyelésre olyan területeken, ahol nagyobb látószög vagy részletesebb felbontás szükséges, például üzletek, iskolák, repterek, bankok vagy kormányzati épületek.

Az Axis megapixeles hálózati dome kamerái tökéletes megoldást jelentenek az igényes beltéri professzionális megfigyelőrendszerek terén. Több mint 3-szor nagyobb felbontásra képesek, mint az analóg CCTV kamerák. Kiemelkedően részletes képfelbontást nyújt azokon a területeken, ahol a képminőség fontos elvárás.

Az AXIS 216MFD standard változata speciális műanyag védőborítással rendelkezik, ideális megoldás beltéri videó-megfigyelésre, míg az AXIS 216MFD-V erős, vandálbiztos acélburkolattal ellátva kifejezetten olyan beltéri környezetbe ajánlott, mely erőszakos tevékenység helyszíne lehet.

Kulcsszavak: Axis videó hálózat kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50