Pointsec termékekkel erősödő Check Point

Kovács Attila, 2007. július 16. 11:43

Az angol Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette a Pointsec adatvédelmi megoldásainak elérhetőségét. A svéd Pointsec Mobile Technologies cég akvizíciójával a Check Point az adatbiztonság területére is kibővíti üzleti tevékenységét. Termék- és szolgáltatáskínálatának szélesítése, valamint azok menedzselhetőségének növelése révén, a Check Point újabb biztonsági kihívásoknak kíván felelni.

A Pointsec adatvédelmi megoldások bizonyítottan magas szintű védelmet nyújtanak az asztali gépek, a laptopok és a mobil eszközök számára, titkosítással, port menedzsmenttel és a hordozható tárolók titkosításával. Ezen megoldások könnyedén alkalmazhatóak a különböző méretű hálózatokban, a felhasználók tevékenységére való különösebb hatás nélkül.

A Check Point adatbiztonsági termékei a Pointsec révén így növekedtek: a Pointsec PC biztosítja a merevlemez teljes titkosítását; a Pointsec Protector teljes port és tárolóeszköz felügyeletet nyújt; a port-ellenőrzésnek, a tartalomszűrésnek és a titkosításnak köszönhetően megakadályozható az üzleti szempontból érzékeny információk másolása a vállalati asztali és hordozható számítógépekről. A  Pointsec Mobile titkosítja az eszközökön és a hozzájuk kapcsolódó memóriakártyákon található fájlokat, így teljes körű adatvédelmet nyújt a Symbian, Pocket PC, a Windows Mobile és a Palm operációs rendszereken. A SmartCenter for Pointsec valamennyi Pointsec termék számára biztosítja a központi felügyeletet.

Gil Schwed alapító és elnök-vezérigazgató a sajtónak kijelentette, a Check Point új stratégiája a jövő biztonsági architektúrájának kialakítására összpontosít. A Pointsec termékekkel és szolgáltatásokkal tovább erősítik hálózati biztonsági infrastruktúrájukat, és ezzel párhuzamosan kiegészítik azt az adatvédelemmel. A Check Point első embere meg van róla győződve, hogy napjainkban az ügyfelek számára az egyik legnagyobb probléma, hogy a biztonsági megoldások még mindig túl fragmentáltak. Sok jó technológia létezik, azonban az évek során reaktív módon alkalmazták őket. A különböző megoldások nem mindig működnek együtt megfelelően, ugyanakkor felügyeletük sokszor nehéz feladatot jelent. Schwed szerint a vállalatoknak és a különböző szervezeteknek megfelelő integrációra és proaktív megközelítésre van szükségük. „Éppen ez az, amit mi kínálunk: kontrolált, felügyeleti alapokon nyugvó biztonság” – mondta Schwed.

Mint ismeretes, ez év február 12-én a Check Point bejelentette, hogy a vállalat megszerezte a Protect Data AB részvényeinek 98 százalékát, és ezzel megvásárolta a Pointsec stockholmi tőzsdén jegyzett anyavállalatát. A Check Point számára ez az akvizíció azt jelentette, hogy üzleti tevékenységét kibővíti az adatbiztonság területére. Az elmúlt évek során a Pointsecnek folyamatosan nőtt a bevétele, miközben a mobil adatbiztonság globális piacvezetőjévé vált.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09