Az EMC felvásárolta a Veridet

forrás Prim Online, 2007. július 18. 07:23

Az  EMC bejelentette, hogy felvásárolta a Verid nevű, floridai, magántulajdonban lévő vezető információbiztonsági technológiai céget, amely tudásalapú hitelesítési megoldásokat kínál felhasználók millióinak az egész világon, meghatározott lakossági pénzintézeteken, távközlési szolgáltatókon és kereskedőkön keresztül, amelyek között a világ legnagyobb cégei is megtalálhatók. A felvásárlás befejeződött és a tranzakcióról további részletek nem kerülnek nyilvánosságra.

A Verid felvásárlása lényegesen növeli az EMC elkötelezettségét – az RSA részlegen keresztül – abba az irányba, hogy védelmet, átláthatóságot és az üzletmenet gyorsítását biztosítsa a felhasználók ellenőrzési folyamatának minden egyes pontján. Az RSA immár igen erős helyzetben van ahhoz, hogy folyamatos biztonságot kínáljon a felhasználó első személyazonosság-ellenőrzésétől kezdve – folyamatosan fenntartva azt a kapcsolat teljes életciklusán keresztül –, akármilyen csatornákat is használjon a felhasználó az érintkezéshez.

„Jelenleg az RSA a különféle internetes pénzügyi szolgáltatások több mint 100 millió felhasználói fiókját védi az egész világon – egyértelműen élen jár tehát a hitelesítés és a fogyasztóvédelmi megoldások terén” – állítja Christopher Young, az RSA ügyfél és hozzáférési megoldások részlegéért felelős alelnöke. „A Verid felvásárlása egyrészt a meglévő hitelesítési módszereinkre épít; emellett lényeges mértékben kiterjeszti képességeinket a különféle új piacokon lévő új felhasználói kapcsolatok előzetes vizsgálati- és ellenőrzési-folyamataiba.”

Az RSA átfogó Adaptive Authentication (adaptív hitelesítés) csomagja egy új, kétrétegű megközelítés révén most már teljesen lefedi a személyazonosság-ellenőrzési folyamatot:

1.    Kezdeti hitelesítés: A jelentkezés vagy számlanyitás alkalmával történő ellenőrzés. Ez a kezdeti szakasz határozza meg, hogy milyen szintű bizalmat kap egy adott azonosság, a hozzá tartozó fiók illetve a jövőbeni tranzakciók.
2.    Folyamatos hitelesítés: A kezdeti kapcsolat teljes bizonyossággal történő létrehozása és a megfelelő hitelesítési adatok kiosztása után a további hitelesítési tevékenységek egyénileg felügyelhetők és szabályozhatók, a meghatározott helyzetekhez és kockázati szintekhez tartozó megfelelő biztonsági szinteken.

A Verid technológiája és szakértelme további előnyöket jelent majd az RSA és az EMC ügyfelei számára mindkét rétegben. A kezdeti hitelesítés tudásalapú technológiákkal fog történni, az RSA elismert kockázatkezelő alrendszere és az RSA eFraudNetwork közösség mellett.
Ezenfelül, az RSA hosszútávú elkötelezettsége révén tovább bővülnek az iparágvezető csalásellenes megoldások terén a folyamatos hitelesítési lehetőségek. A tudásalapú hitelesítés segít a kivételek hatékonyabb és erőteljesebb kezelésében a teljes felhasználói kapcsolat során: például ha elvész egy hitelesítési adat; vagy ha felmerül a gyanú, hogy valamilyen hitelesítési adat nyilvánosságra került; illetve a nagyértékű vagy nagy kockázatot jelentő tranzakciók esetén is segítséget jelent.

Jó hasznát veszik az ügyfelek az RSA Risk Analytics és a Verid Question Intelligence Analytics módszerek kombinációjának is (az előbbi kockázatelemzési, míg az utóbbi kérdésintelligencia-elemző megoldás). A megoldást úgy alakítják ki, hogy a kérdések nehézségi szintjét valós időben lehessen módosítani a tudásalapú hitelesítési folyamat során, az egyes speciális tevékenységekhez meghatározott kockázati szintnek megfelelően. Ez lehetővé teszi a cégek számára, hogy egyensúlyt alakítsanak ki a biztonság és a használhatóság között, valamint hogy további új ügyfeleket hódíthassanak meg a túlzásba vitt, fárasztó ellenőrzési módszerek nélkül is.

Young folytatta: „Ezzel a felvásárlással tovább bővítjük lehetőségeinket, hogy ügyfeleinknek az azonosságok és tranzakciók védelmére szolgáló megoldások és alkalmazási lehetőségek létező legerősebb halmazát kínáljuk – mind online, mind a telefonos csatornához. Ami azt illeti, a Veridel már korábban is volt partnerkapcsolatunk, így már tettünk hatékony lépéseket azért, hogy a tudásalapú hitelesítési funkciókat beépítsük az RSA Adaptive Authentication megoldásába.”

Az EMC és a Verid a június elsején lezárult felvásárlás után azonnal keresztfunkciós csoportokat szervezett, hogy kidolgozzák az integrációs terveket az üzleti haszon és hatékonyság maximális kiaknázásához. A Verid legalább 2007 végéig különálló terméksorként/szolgáltatásokként fog jelentkezni az RSA-n, az EMC biztonsági részlegén belül.

Kulcsszavak: EMC +céginfo security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50