Pulzusszám alapján választ számokat a Yamaha Bodibeat mp3-lejátszó

Milkovits Gábor, 2007. július 19. 07:39

A Yamaha egy kifejezetten sportoláshoz való mp3-lejátszót fejlesztett ki, amely a listából mindig a végzett gyakorlatok, illetve a hallgató szívverésének aktuális sebessége alapján választ és játszik le zeneszámokat.

A Bodibeat, amely a Yamaha szerint első a maga nemében, mindezt természetesen egy tartozék mozgásérzékelő és pulzusmérő, no meg a megfelelő szoftver  segítségével hajtja végre. A készülékről ezen kívül egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy különféle üzemmódjai vannak, a kemény edzéstől a fitness-en át a hagyományos jellegű zenehallgatásig, illetve azt, hogy még a nyáron kapható lesz, legalábbis Amerikában. Az eszköz a pulzusszám mellett szabad és fitness üzemmódban a gyakorlatok sebességét, például futásnál a lépések és a karmozdulatok sűrűségét is méri, és ezekhez mérten választ zeneszámot. Ha pedig a pulzusszám túlságosan felgyorsul, lassúbb tempójú zenét választ, hogy a gyakorlatot végző személy könnyebben visszataláljon a neki megfelelő ütemhez.

A Yamaha a http://www.yamaha.com/bodibeat/ angol nyelvű oldalon mutatja be a készüléket néhány magyarázó videóval fűszerezve, a részleteket pedig a piaci premier után, azaz még a nyáron megismerhetjük.

Kulcsszavak: Yamaha tudomány mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05