A Pointsec PC 6.2 adatvédelem már Windows Vista-n is

Kovács Attila, 2007. július 19. 12:02

A Check Point Software bejelentette, hogy a fontos vállalati adatok teljes titkosítását biztosító, laptopok és asztali gépek számára ajánlott Pointsec PC 6.2 adatvédelmi megoldása immáron elérhető a Windows Vista operációs rendszerrel működő vállalati számítógépeken is.

A Pointsec PC 6.2-őt, upgrade-ként ajánlják a Vista platformra való váltást fontolgató vállalati ügyfeleknek. A termék adatbiztonságot nyújt a Windows 2000, a Windows XP, a Microsoft Server 2003, valamint az elterjedtebb Tablet platformok számára is. A Pointsec PC ugyancsak könnyedén együttműködik a Linux-alapú rendszerekkel is és működése, az adott platformtól függetlenül, transzparens a végfelhasználó számára.

"A merevlemez teljes titkosítása a biztonsági architektúra elengedhetetlen része. 2005 eleje óta 158 millió személyi adat került nem megfelelő kezekbe az adatvédelemmel kapcsolatos problémák miatt" - mondta Laura Yecies, a Check Point marketing elnök-helyettese. Hozzátette: "Csak a merevlemez teljes titkosítását biztosító megoldások védenek meg minden adatot és nem csak az operációs rendszert. A Pointsec PC-nek köszönhetően az érzékeny információk védettek, méghozzá ott, ahol a legsérülékenyebbek: a végpontnál."

A Check Point szerint az átfogó adatvédelem bármely vállalat végponttól-végpontig biztonsági tervének kritikus pontja. A merevlemez teljes védelme biztosítja, hogy az olyan a vevőkkel és ügyfelekkel kapcsolatos érzékeny adatok, vagy bármely más üzleti információ ne kerüljön illetéktelen kezekbe. Mindemellett segíti a szervezeteket abban, hogy megfeleljenek a releváns szabványoknak.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50