Szeptemberre várható az iPhone Nano

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 19. 18:09

Iparági hírek szerint az Apple nem is olyan sokára, szeptemberre már megjelentet egy kisebb és jóval olcsóbb verziót népszerű iPhone-jából.

Természetesen, mint ahogy a bombasztikus bejelentéseket kedvelő Apple-től megszokott, a vállalat hivatalosan nem közölt hivatalos információt egy kisebb, az elemzők által csak iPhone Nano-nak nevezett készülék megjelentetéséről, ám a hír tajvani iparági körökből származik, ami azért figyelemreméltó, mert a jelenlegi iPhone-t is ott gyártják, egészen pontosan a Hon Hai Precision Industry Co Ltd kapott megrendelést 12 millió egység legyártására. A szakértők már régóta várják egy ilyen hír felbukkanását, mivel az iPod sikerét is a kicsivel olcsóbb, kisebb tudású, ám méretében is kisebb iPod Nano-val fokozta az Apple. A mától kevesebb mint két hónapra kitűzött megjelentetés egyébként reálisan hangzik, hiszen így éppen a karácsonyi bevásárlási lázra érik be az új modell. A várható előzetes amerikai bemutató után valószínűleg úgyis időbe telik, míg az egész világon elérhető lesz a telefon, de az év legforgalmasabb kereskedelmi időszakára már világszerte a boltokban lehet. A készülék új vásárlói rétegeket hódíthat meg, akinek az iPhone jelenlegi változata túl méretes, nekik nem ér ennyit a presztízs, inkább valami kisebb, kényelmesebb modellt szeretnének, mint például a készüléküket gyakran cserélő női vásárlók tömegei, akik igen fontos piaci tényezőnek számítanak. Szintén vonzerő lehet az ár, sokan egy bizonyos összeg fölött nem hajlandók telefonra költeni, nekik szólhat a mostani 499-599 dollár helyett jóval alacsonyabbra szabott 249-299 dolláros kategória.

Kulcsszavak: Apple mobiltelefon iPhone

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09