Az LCP Kft. 8 milliárd forintos forgalmat vár az idén

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 20. 08:56

Az egyebek mellett navigációs készülékeket forgalmazó LCP Systems Kft. az idén csaknem 8 milliárd forintos forgalmat vár az előző évi 3 milliárd forintot követően - mondta Hegedűs Viktor, a társaság egyik társtulajdonosa az MTI-nek. A növekedést elsősorban az erős kereslet okozza.

Hegedűs Viktor elmondta: szlovák irodájuk az idén nyáron fuzionál a szlovákiai nagykereskedelmi partnerükkel, az LC Tradinggel. Az összeolvadástól azt várják, hogy a szlovákiai bevételeik így megháromszorozódnak az idén.
Az LCP Szlovákiában beszállítója a Skodának, a Tesconak és más elektronikai áruházláncoknak is.

Hegedűs Viktor elmondta: jelentős fejlődést várnak a román piacon is, ahol szintén rendelkeznek irodával és szintén beszállítói szinte valamennyi áruházláncnak. Szavai szerint ahogy nő az eladott fogyasztási cikkek volumene, úgy emelkedik a mobil navigációsoké is.

A cég egy másik vállalattal is fúzióra készül. Várhatóan a jövő év elejére egyesül a belső ügyviteli rendszerük készítőjével, a Szilanus Kft-vel. A társtulajdonos szavai szerint így az ipari szegmensben már komplett megoldásokat tudnak majd kínálni. Eddig ugyanis csupán az eszközöket értékesítették.

A mobil navigációs termékek iránti kereslet növekedése 2005 végén indult meg Magyarországon. Ekkor készült el a ma szintén piacvezető közép-kelet-európai, mobil eszközökre fejlesztett térképszoftver. Hegedűs Viktor szerint ez a navigációs program sok esetben lekörözte a nyugat-európaiakat. Az új program piacra kerülése, az erős promóció és a meglévő igény jelentős keresletet generált.
Az évek során a nagy darabszám miatt csökkent az ár, így a kereslet nem állt le - tette hozzá Hegedűs Viktor.

A tulajdonos szerint tavaly mintegy 50 ezer mobil navigációs eszközt értékesítettek a magyar piacon, ebből csaknem 66 százalékot az LCP-től vásároltak. A várakozások szerint az idén az eladott termékek száma elérheti a 120 ezer darabot, az LCP részesedése azonban nem változik.

A 2003-ban alakult, két magyar magánszemély által tulajdonolt LCP Systems jelenleg 36 fővel működik. A két fúzió után várhatóan 65 főre emelkedik az alkalmazottak száma.

Kulcsszavak: LCP Systems +céginfo GPS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50