Az Oracle megvásárolja a Bharosa vállalatot

A fúzióval a kockázatalapú hozzáférés-menedzsment következő generációja jelenik meg

forrás Prim Online, 2007. július 20. 16:19

Az Oracle bejelentette, hogy megállapodást kötött a Bharosa Inc. vállalat felvásárlásáról. A Bharosa szoftverei az online identitások ellopása és az online csalások elleni küzdelemben nyújtanak segítséget.

Az erős hitelesítés és a visszaélések leleplezése az identitáskezelő rendszerek kritikus fontosságú részévé vált, ezért egyre szélesebb körben alkalmaznak ilyen megoldásokat. A szervezeteket jogszabályi előírások (FFIEC, PCI, HIPAA) is rákényszerítik arra, hogy lépéseket tegyenek a csalások visszaszorítása, a felhasználói identitások védelmének javítása, illetve rendeltetésszerű használatuk biztosítása érdekében. A Bharosa vállalat Tracker és Authenticator szoftverei kiemelkedő képességekkel rendelkeznek a csalások valós időben történő felderítése terén. E funkcióknak a jelenlegi, webes egypontos bejelentkezést biztosító és jogosultságkezelő megoldásaiba történő beépítésével az Oracle már a hozzáférésmenedzsment-termékek következő generációjával jelenhet meg a piacon.


A Bharosa nagyvállalati szintű, a csalások valós időben történő felderítésére, illetve multifaktoros online hitelesítésre alkalmas rendszereinek több mint 25 millió felhasználója van. Az Oracle webes egypontos bejelentkezést biztosító és webes hitelesítési megoldásaival kombinálva olyan megoldások hozhatók létre, amelyek – a belső webes egypontos bejelentkezési (SSO) rendszerek hatókörének a külső felhasználói tartományra való kiterjesztésével – a meglévő beruházások értékének megőrzését is szolgálják. Az így létrejövő rendkívül biztonságos, mégis könnyen használható megoldás hatásos védelmet nyújt a mindennapos és nem ritkán igen sok kárt okozó fenyegetésekkel szemben.


A Bharosa Tracker és Authenticator szoftverei nemcsak az Oracle Identity Management termékbe építve, hanem önállóan is kaphatóak lesznek, mind Oracle, mind nem Oracle környezetekhez integrálhatóan.

Kulcsszavak: Oracle +céginfo security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50