Új vezérigazgató az EDS élén

forrás Prim Online, 2007. július 20. 16:23

Az EDS igazgatótanácsának egyhangú döntése értelmében a cég jelenlegi elnöke és működési igazgatója, Ronald A. Rittenmeyer 2007. szeptember 1-jétől az EDS elnök-vezérigazgatói posztját tölti be. A 60 éves szakembert azonnali hatállyal az igazgatótanácsába is beválasztották.

Michael H. Jordan 2003 márciusa óta tölti be az EDS elnök-vezérigazgatói pozícióját, 2007. szeptember 1-jével továbbra is az igazgatótanács elnöke és főigazgatója.

Rittenmeyer 2005-ben szolgáltatásért felelős alelnökként csatlakozott az EDS-hez, később mint a vállalat operatív működésért felelős igazgatója tevékenykedett. 2006 decemberétől az EDS megbízott elnöke és operatív igazgatója.

Rittenmeyer az üzleti életben eltöltött több mint 30 év tapasztalatával és vezetői gyakorlatával foglalta el új pozícióját. Az EDS előtt a Cypress Csoport befektetési társaság ügyvezető igazgatója volt, ahol a cég 3,5 milliárd dolláros befektetési portfoliójáért felelt. Ezt megelőzően Rittenmeyer elnöke, ügyvezetője és vezérigazgatója volt a veszélyes ipari hulladékok kezelésével foglalkozó Safety-Kleen Inc. vállalatnak, ahol sikeresen átszervezte a céget bankcsőd után.

A Safety-Kleen előtt Ron Rittenmeyer az AmeriServe vállalat elnöke és vezérigazgatója volt, ahol egy sikeres átszervezést és az értékesítést irányította a 10 milliárd dollár értékű élelmiszeripari vállalatnál. Előtte elnöki, vezérigazgatói és ügyvezető igazgatói megbízatásban a RailTex Inc. vasúttársaságot irányította, amelyet 2000-ben megvásárolt a RailAmerica. Emellett elnöke és operatív igazgatója volt a kamionkölcsönzéssel foglalkozó Ryder TRS Inc-nek; valamint operatív igazgatója volt Burlington Northern Railroad-nak is.

Pályája alatt Rittenmeyer számos felső vezetői pozíciót is betöltött, többek között a Frito-Lay alelnöki és működési igazgatói, a PepsiCo Food International globális működési és Közel-Kelet Régióért felelős alelnöki, valamint a Merisel operatív igazgatói és elnöki pozícióját is.

Ron Rittenmeyer a Wilkes Egyetemen szerezte általános tudományokból egyetemi diplomáját, majd MBA fokozatot szerzett a Kansas-városi Rockhurst Egyetemen.

Kulcsszavak: EDS CIO +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05