Az Ericsson továbbra is megbízható teljesítményről számol be

forrás Prim Online, 2007. július 21. 12:01

A nettó árbevétel 47,6 (44,0) milliárd svéd korona volt a negyedévben, ez 8%-os emelkedést jelent; 89,8 (83,2) milliárd svéd korona az első hat hónapban.

ˇ    A nettó árbevétel 47,6 (44,0) milliárd svéd korona volt a negyedévben, ez 8%-os emelkedést jelent; 89,8 (83,2) milliárd svéd korona az első hat hónapban1);
ˇ    Az üzemi eredmény 9,3 (8,3) milliárd svéd korona volt a negyedévben, ez 12%-os emelkedést jelent; 17,4 (14,9) milliárd svéd korona az első hat hónapban;
ˇ    Az üzemi árrés 19,4% (18,4%) volt a negyedévben; 19,4% (17,6%) az első hat hónapban;
ˇ    A tevékenységekből származó pénzeszköz-változás 4,2 (0,2) milliárd svéd korona volt a negyedévben; 8,8 (2,6) milliárd az első hat hónapban;
ˇ    A nettó eredmény 6,4 (5,7) milliárd svéd korona volt a negyedévben, ez 12%-os emelkedést jelent; 12,2 (10,3) milliárd az első hat hónapban2);
ˇ    A részvényenkénti hozam 0,40 (0,36) svéd korona volt a negyedévben, ez 11%-os emelkedést jelent; 0,77 (0,65) svéd korona az első hat hónapban2).


A VEZÉRIGAZGATÓ MEGJEGYZÉSEI

„Továbbra is gyorsabban fejlődünk, mint a piac” – nyilatkozta Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. „Az ebben a negyedévben elért árbevétel biztató növekedést mutat az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ez elsősorban az ázsiai és csendes-óceáni térségnek köszönhető. Európa, a Közel-Kelet és Afrika teljesítménye ezúttal nem volt kiemelkedő, Amerikában viszont fejlődési trendek tapasztalhatók. Az árrések stabilak voltak; a készpénzállomány növekedett.

A mobil-előfizetések teljes száma elérte a hárommilliárdot – ez mérföldkőnek számít iparágunkban. A GSM-szállítások minden negyedévben újabb rekordszintet érnek el, miközben továbbra is növekszik az igény a mobil és a vezetékes szélessáv iránt. Az általunk megfigyelt HSPA-hálózatokban az adatforgalom drámai növekedése tapasztalható.

A legújabb felvásárlásoknak köszönhetően megerősítettük pozíciónkat. Az AT&T-vel kötött IP–szélessávú megállapodás bejelentése áttörésnek számított az észak-amerikai piacon. Ez tovább erősíti a következő generációs hálózatok terén létrehozott erőteljes termékválasztékunkat.

Szolgáltatási üzletágunk továbbra is gyorsabban növekszik, mint a piac. Az elkövetkező negyedévekben több, menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó szerződésünk kezd majd bevételt generálni. Indulási fázisban vagyunk a multimédia területén, ahol az árbevétel és az árrések változni fognak. A Tandberg Television vállalatcsoportunk tagjaként jelentősen növeli erőnket. Ami a készülékeket illeti, a Sony Ericsson az elmúlt negyedévben is erőteljes teljesítményt ért el, és tovább növelte piaci részesedését.

Az iparágban folyamatban lévő konszolidáció során a mobil- és vezetékes kommunikáció területén betöltött szerepünk egyre növekszik. Több mint 40%-os piaci részesedésünk egyértelmű nagyságrendi előnyt jelent. Segítségével technológiavezető és elérhető megoldásokat nyújthatunk a bővülő és egyre igényesebb piac számára” – mondotta végezetül Carl-Henric Svanberg.

PÉNZÜGYI ADATOK
Eredmény és pénzeszköz-változás

 



1) Nem tartalmazza a 2006-ban kivont védelmi üzletág, az Ericsson Microwave Systems árbevételét.
2) Az anyavállalat részvénytulajdonosainak tulajdonítható, a kisebbségi részesedés nélkül.


A második negyedévnek az előző év azonos időszakához viszonyított 8%-os árbevétel-emelkedése a természetes növekedésnek és a felvásárolt vállalatok árbevételének köszönhető. A természetes növekedés 6% volt. A dollár tovább gyengült, és ez negatívan érintette az árbevétel növekedését.

A bruttó árrés stabil maradt az előző negyedévhez képest, és 0,4 százalékponttal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az árbevétel-növekedés és a működési kiválóság érdekében tett folyamatos lépések eredményeképpen az üzemi árrés nőtt az előző negyedévhez képest (nem számítva a Sony Ericssont). Ebben már benne van a Marconi korábbi tevékenységei átalakításának eredménye is. A Sony Ericsson adózás előtti nyeresége csökkent az előző negyedévhez képest, de az anyavállalatoknak fizetendő, megnövekedett jogdíjjal korrigálva változatlan maradt.

Az üzemeltetési tevékenységekből származó pénzeszköz-változás 4,2 (0,2) milliárd svéd korona volt a negyedévben; ez növekedést jelent egy év alatt.

Kulcsszavak: Ericsson +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05