A felhasználók többsége elégedett a Vistával

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 24. 07:55

Annak ellenére, hogy számos kritika éri a Vistát -főképpen az illesztőprogramok hiánya miatt -, a Microsoft szerint ügyfeleik nagy része elégedett az új operációs rendszerrel.

Az új Windows januári megjelenése után röviddel a PC-gyártók már csupán Vistás számítógépeket kínáltak megvételre, azonban sok cég döntött úgy, hogy a nagy vásárlói igény miatt ismét megkezdik az XP-s gépek forgalmazását. A redmondi konszern az XP visszahívása ellenére is úgy véli, hogy ügyfeleik pozitív véleménnyel vannak az új operációs rendszerről. A Microsoft közzétette ezzel kapcsolatos felmérési adatait, miszerint a Vista-felhasználók 72%-a elégedett a szoftverrel, és csupán 8%-uk kifogásolja azt valamilyen okból kifolyólag. A fennmaradó 20% semleges álláspontra helyezkedik a Vistát illetően, azaz se rosszat, se jót nem mondanak arról.

Az elégedetlenek körében a legfőbb érv az új Windows ellen a driverek hiánya, a Microsoft képviselői azonban kijelentették, hogy továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a probléma megoldásán, és együttműködnek a hardvergyártókkal annak érdekében, hogy minél több meghajtó-szoftvert tegyenek elérhetővé Vista alá. Az utóbbi időben több neves gyártó is új drivereket jelentetett meg legnépszerűbb termékeihez, így most már oldódni látszik a Vista meghajtóhiány.

Kulcsszavak: Windows Vista Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05