Adobe Framemaker 8: interaktív kiadványszerkesztés

Kovács Attila, 2007. július 24. 12:10

Az Adobe Systems július 23-án bejelentette az Adobe FrameMaker 8, új változatú kiadványszerkesztő szoftvert. Az új verzióval,  a Flash Player kompatibilis SWF fájlok és a 3D támogatásával a műszaki felhasználók akorábbinál interaktívabb tartalmakat készíthetnek.

Emellett az iparágvezető XML szoftverbe integrálása felgyorsítja a különféle operációs rendszereken, eszközökön és platformokon megjelenítendő tartalmak készítését, honosítását és terjesztését, az új Unicode támogatással pedig a szerzők egy dokumentumot könnyedén tehetnek közzé több nyelven. Az Adobe szerint az egyetlen forrásból kiváló minőségű, terjedelmes dokumentumokból álló, többcsatornás megjelenítést igénylő műszaki szerzők, dokumentátorok, oktatók és szakembereknek  nélkülözhetetlen lesz FrameMaker 8, amely arra a gazdag termékörökségre épít, amely világszerte támogatja a bonyolult dokumentumok kiadását.

Bonyolult dokumentumok kezelése rugalmas tartalomszerző környezetben


Az Adobe FrameMaker 8 lehetővé teszi, hogy a műszaki hírforrások az ismerős, stíluscímkés szövegszerkesztő módban vagy egy teljesen strukturált, XML és SGML előállítására optimalizált tartalomszerző környezetben dolgozzanak. Az elérhető tartalomszerző eszközök és a testre szabható kész sablonok integrálásával a FrameMaker 8 egyszerűsíti a műszaki dokumentációs folyamatot. Az ipari szabvány Darwin Information Typing Architecture (DITA) támogatás a témaorientált XML információk írását, ellenőrzését, kiadását és cseréjét, illetve a DITA térképek készítését egyszerűsíti. A hatékony könyvszerző és tördelő jellemzőkkel, mint például az automatikus számozással és a kereszthivatkozásokkal mostantól egyszerűen lehet karbantartani és frissíteni a műszaki dokumentumokat. A szerzők úgyszintén kiemelhetik a dokumentumok szövegében történt változásokat, amivel  egyszerűsítik az ellenőrzés folyamatát.

3D és SWF fájl integráció


A FrameMaker 8 szoftverrel a szerzők az Adobe Flash Player kompatibilis SWF fájlok háromdimenziós modelljeit és sokoldalú médiáját közvetlenül a PDF dokumentumaikba integrálhatják. Ennek köszönhetően a dinamikus és interaktív eszközöket, így a 3D-t, a videót és az animációt közvetlenül a dokumentumban élvezheti bárki, aki Adobe Reader szoftverrel rendelkezik. Ezeket az új jellemzőket felhasználva egyszerűen lehet integrálni a vállalat legújabb innovatív eLearning termékének legújabb változatával, az Adobe Captivate 3 szoftverrel készített képernyőfelvételeket, szimulációkat, tananyagokat és vizsgakérdéseket.

A nagyközönségnek szánt anyagok támogatása és közzététele


Az Adobe FrameMaker 8 támogatja az Unicode szövegkódolást, így a szerzők több nyelvű műszaki dokumentációkat adhatnak ki. A többnyelvű szótár és az elválasztást támogató eszközök egyesítésével a FrameMaker 8 hatékony és rugalmas környezetet teremt a műszaki dokumentáció kezeléséhez olyan vállalkozások számára, amelyeknek többnyelvű támogatás biztosítására van szükségük.
A bejelentéssel egyidejűleg az Adobe bemutatta az Adobe FrameMaker Server 8 szoftvert is, amely az Adobe FrameMaker nyomtatási és Adobe PDF kiadványszerkesztő jellemzőit szerveralapú alkalmazásokkal integrálja.

Az Adobe FrameMaker 8 Windows változata 298 000 forintos, Solaris Unix változata pedig 467.000 forintos áron 2007. július végén kerül nemzetközi forgalomba. A regisztrált felhasználók 98.000 forintért frissíthetnek Adobe FrameMaker 8-ra. Az Adobe FrameMaker Server 8 várhatóan 2007. októberében kerül forgalomba 2.809.000 forintos áron. A FrameMaker Server regisztrált felhasználói 1.398.000 forintért frissíthetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09