A full HD betör a szélesebb piaci szegmensre

Prémium kategóriához tartozó televíziók diktálják a divatot a 2007-es IFA kiállításon

forrás Prim Online, 2007. július 24. 16:04

A minőségi szegmensre koncentrálva a Sharp, Németország piacvezető full HD LCD TV gyártója minden eddiginél több termékét mutatja be az idei IFA-n. Ez több mint 60 modellt jelent, a 32”-tól egészen a 65” képernyő átmérőjű tévéig.

A digitális életvitel jövője a minőségi szegmensben rejlik. Az LCD televíziók folyamatosan növekvő keresleti piacán egyértelműen érzékelhető, hogy a 40” és annál nagyobb képernyő átmérőjű nagyképernyős modellek a keresettek. A német GFK 2007. májusi felmérése alapján a hozzáadott érték aránya már 20 százalék körül jár. Az 1920 x 1080 pixeles felbontású full HD LCD tévék felső szegmense dinamikusan fejlődik. A Sharp, Németországban 2007 év végéig 242 500 darab full HD készülék értékesítését tervezi. Ezt a számot elérve a HD tévé a szűk piaci szegmensből, betör a nagy mennyiségben értékesített termékek piacára is. “A Sharp új divatot teremt a full HD-vel, a 100 Hz-es technológiával és a nagy képernyő átmérőhöz társuló jó képminőséggel”, nyilatkozta Frank Bolten, a német és osztrák Sharp Electronics Ügyvezető Igazgatója.

A német GFK 2007 májusi felmérése alapján a Sharp piacvezető full HD LCD TV márka Németországban. A technológiai vállalat piacvezető pozícióját szisztematikus munkával, újításaival, és nagy teljesítményű gyártóegységeivel érte el. A világ legnagyobb, 108” LCD tévéje is a Sharp japánban található Kameyama-i, 8. generációs üzemében készült. A következő néhány hét folyamán a lengyelországi Torunban is elindul a gyártás, az egyre növekvő európai LCD TV igény kielégítésére.

Több mind 60 model - full HD 32”-tól 65" –ig


Az IFA-n a Sharp több mind 60 típust mutat be a szakma és a nagyközönség előtt. A HD termékek palettája 32”- 65” méretig terjed. Az LCD-k úttörője a minőségi full HD területen 30 százalékos piaci részesedés megszerzésére törekszik. A vállalat jelenlegi zászlóshajója a HD1E sorozat, egy full HD LCD TV amely a még élesebb kép érdekében az új, 100 Hz –es technológia alkalmazásával készült.

A sorozat készülékei 46” és 52” átmérővel készülnek, rendelkeznek DVB-T integrált vevőegységgel, válaszidejük kevesebb mint négy milliszekundum, dinamikus kontrasztarányuk 15000:1, megjelenésük luxust sugárzó, csillogóan lakkozott.

Az IFA-n a Sharp bemutat egy ultra lapos tervezésű, különlegesen vékony kerettel rendelkező terméksorozatot is. Ezzel a rendkívül igényes megjelenéssel és kivitelezéssel az LCD TV modellek bármilyen belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező térhez tökéletesen illeszkednek. Széleskörű szolgáltatásaiknak köszönhetően az LCD tévék, elődeiktől eltérően már nem csak televízió készülékek. Néhány kiegészítő szolgáltatás, amelynél többet már kívánni sem lehet. Fotó vagy videó alkalmazás használatánál HDMI csatlakozó felület áll rendelkezésre, HDTV játék-alkalmazások, illetve elérhető az IPTV. A házi-mozi rajongóknak optimális kiegészítő a Sharp BD-HP20S Blu-ray player. Ez a készülék lehetővé teszi a full 1080p képmegjelenítést, továbbá a könnyen kezelhető Quick Start funkciót is biztosítja. A Sharp brillirozik két legújabb, XG-F210X és XG-F260X típusú projektorával is. A két nagysebességű crossover projektor (2 600 ANSI Lumen) kis súlya révén irodai és otthoni használatra egyaránt kiválóan alkalmas.

Fókuszban a viszonteladói támogatás – legalacsonyabb ár helyett több szolgáltatás

A japán cég az interneten felkínált alacsony árakra teljes körű szolgáltatással reagál. A Sharp szolgáltatási csomag különösen vonzó, a magas színvonalú termék-előállítás, a jövő számára tervezett berendezések, a kiterjedt hálózat és a készülékek megfelelően egyensúlyban tartott ár-érték aránya révén.

A Sharp kereskedelem területén betöltött kompetens partner szerepét, megbízható, hosszú távú értékesítési stratégiával erősíti. Az értékesítési csapat munkatársainak a száma 20 százalékkal nő, és bevezetés alatt áll a shop-in-shop rendszer is. Ennek célja, hogy akár 200 értékesítő is kapcsolódhasson egy kiemelt üzlethez.

Kulcsszavak: Sharp LCD TV HD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05