A HP megvásárolja az Opsware szoftvercéget

forrás Prim Online, 2007. július 25. 12:22

Az akvizíció vezető szerephez juttatja a HP-t az adatközpont-automatizációs szoftverek gyorsan növekvő piacán.

Mai bejelentése szerint a HP megállapodást írt alá az adatközpont-automatizációs szoftverek piacának vezető szállítójaként ismert Opsware Inc. felvásárlásáról. Ajánlata értelmében 14,25 dollár készpénzt fizet az Opsware minden egyes részvényéért, ami – a cég meglévő készpénzállományával és adósságaival korrigálva – mintegy 1,6 milliárd dolláros cégértéknek felel meg a teljes részvényállományra vetítve.

Az ügylet lezárását követően a HP az üzleti technológia optimalizálását támogató BTO (Business Technology Optimization) szoftverportfólióba építi be az Opsware termékeit. A HP nagyvállalati IT-felügyeleti szoftverei és az Opsware alkalmazásai teljes körűen integrált, átfogó IT-automatizációs megoldások kialakítását teszik lehetővé. A Mercury Interactive és a Peregrine Systems után az Opsware a következő célvállalat abban a stratégiai felvásárlássorozatban, amellyel a HP erősíteni kívánja vezető pozícióját a BTO piacon.

Az Opsware felvásárlásával a HP Szoftverüzletága a teljes adatközpont automatizálására ki kívánja terjeszteni termékei képességeit – a szerverek, hálózatok és tárolóeszközök első telepítésétől kezdve a folyamatos változáskezelésen át a hatósági előírások teljesítéséig, minden területen. Ezzel célja az integrált folyamatautomatizálás megvalósítása, és a napjaink IT-környezeteire jellemző látencia megszüntetése.

A tranzakció lezárását követően az Opsware a HP Szoftverüzletágának része lesz. Ezzel egyidőben a HP kinevezi Ben Horowitzot a HP Szoftverüzletágának alelnöke, Thomas E. Hogan közvetlen irányítása alá tartozó Business Technology Optimization szervezet élére.

Az akvizíció technikai lebonyolítása során a HP ajánlatot tesz az Opsware összes részvényének megvásárlására, majd fuzionálja az Opsware-t egyik leányvállalatával. A szokásos feltételek teljesülése (pl. hatósági jóváhagyások megszerzése) esetén az ügylet lezárása 2007 negyedik pénzügyi negyedévének vége előtt várható.

Kulcsszavak: HPQ +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50