D-Link vezeték nélküli USB-termékek

forrás Prim Online, 2007. július 25. 16:33

A D-Link Vezeték nélküli USB kezdőcsomagja az első körben nyerte el az USB-IF (ISB Implementers Forum) tanúsítványát. A vezeték nélküli USB technológiával az USB nyomtatók, lapolvasók, játékkonzolok vagy akár digitális fényképezőgépek a Bluetooth technológiát lényegesen meghaladó sebességgel, kábelek nélkül köthetők össze a notebookokkal és asztali számítógépekkel. A technológia az EU vonatkozó hatóságának jóváhagyására vár, ennek meghozatalát követően várhatóan Európában is megjelennek ezek a lakossági piacra szánt termékek.

A legújabb ultraszélessávú rádiós átviteli (UWB) szabványra épülő termékek jelentősen nagyobb sebességet – akár 480Mbps - biztosítanak a jelenlegi rövid hatótávolságú vezeték nélküli eszközöknél, így különösen alkalmasak nagymennyiségű adatok 10 méteren belüli továbbítására igen alacsony energiafelhasználás mellett.

A D-Link most tanúsított DUB-9240 Vezeték nélküli USB kezdőcsomagja egy 4 portos Vezeték nélküli USB hub-ból (DUB-2240) és egy Vezeték nélküli USB adapterből (DUB-1210) áll. Használata rendkívül egyszerű: az adaptert a laptophoz vagy asztali PC-hez csatlakoztatva a hub-ra kötött valamennyi USB periféria elérhetővé válik vezeték nélkül.

A tanúsításnak köszönhetően a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy vezeték nélküli USB eszközük együttműködik majd a már megvásárolt USB eszközökkel, valamint más gyártók vezeték nélküli USB termékeivel is.

A termék októbertől jelenik meg a nemzetközi piacokon nagyságrendileg 39 000 forintos szett áron. Az egyes adapterek és hub-ok ennek felébe kerülnek majd. Európában az ETSI CE direktívájának kiadását követően kezdődhet meg a termék értékesítése – a gyártó reményei szerint még ebben az évben.

Kulcsszavak: D-Link hálózat USB wireless

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50