Elérhető az SAP új bővítőcsomagja

forrás Prim Online, 2007. augusztus 2. 13:05

Az SAP elérhetővé tette az SAP ERP alkalmazás második bővítőcsomagját. Az új csomagban hozzáférhető szolgáltatásokkal olyan előnyöket tapasztalnak az ügyfelek, mint a racionalizálódó számlázási és kifizetési folyamatok, szolgáltatáskezelés, valamint a több valutanemben kalkulált, továbbfejlesztett bérleménykezelés. A csomagban iparág-specifikus fejlesztések is helyet kaptak, a kereskedelem, telekommunikáció, közműszolgáltatók, média speciális igényei is integrálhatóak az SAP rendszerébe.

Az ügyfelek kiválaszthatják, hogy az SAP mely szoftverinnovációját szeretnék bevezetni, és az így kiválasztott funkciókat, bővítéseket az üzleti igények felmerülésével összhangban aktiválhatják. Ennek a vállalati szolgáltatásorientált architektúra rugalmassága által lehetővé váló egyedülálló szállítási és bevezetési módszernek a segítségével az ügyfelek úgy tehetnek szert új képességekre, hogy közben teljesül legfontosabb elvárásuk: az alaprendszer stabilitásának megőrzése. Ennek eredményeképpen az ügyfelek elkülönítve értékelhetik a szoftverfrissítések hatásait és online módon, gyorsan vezethetnek be új funkcionalitásokat a tesztciklus felgyorsításával, az alapvető üzleti folyamatok érintése nélkül.

A gyors bevezetés érdekében az SAP ERP-hez készített bővítőcsomag minden fejlesztése elérhető az ügyfelek számára, beleértve ebbe a horizontális és iparág-specifikus funkcionális bővítéseket, folyamat- és felhasználói interfész egyszerűsítéseket, valamint a célzott, új vállalati szolgáltatásokat. Az SAP ERP második bővítőcsomagja jól körülhatárolható üzleti előnyöket kínál, többek között a következőket:

  • Fejlett rugalmasság és az alapvető folyamatok fejlesztésére való képesség. A második bővítőcsomagban megtalálható vállalati szolgáltatáscsomagok segítségével az ügyfelek egyszerűsíthetik a megrendeléstől a kifizetésig tartó folyamatokat azáltal, hogy könnyebben férhetnek hozzá a vevő- és értékesítési megrendelésekhez, racionalizálhatják számlázási és kifizetési folyamataikat, míg a kintlévőségeket és a készpénz-áramlást kezelő munkatársak jobb betekintést kaphatnak az ügyekbe.


Emellett az SAP ERP minden alapvető alkalmazása fejlődik a második bővítőcsomag segítségével:

  • Az SAP ERP Financials-ban végzett fejlesztések racionalizálják a tervezést és az előrejelzést, a pénzügyi konszolidációt, a számlázást, a hitelkezelést, a kintlévőségek beszedését és a vitás ügyek rendezését. Az új SAPŽ Bank Relationship Management alkalmazás növeli a hatékonyságot, csökkenti a költségeket és zökkenőmentessé teszi a több bank közötti kommunikációs folyamatokat a SWIFTNet-tel (a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication által kiépített pénzügyi üzenetküldő rendszerrel) való integráción keresztül.
  • Az SAP ERP Human Capital Management-ben végzett fejlesztések magukban foglalják az SAP Enterprise Learning elérhetőségét, amelyet hivatalosan Atlantában, a SAPPHIRE ’07 konferencián jelentettek be. A környezet magában foglalja az SAP Learning Solutiont és az Adobe Connect által működtetett virtuális osztálytermeket is. Az SAP Learning Solution 2007. július 17-én kapta meg a SCORM2004, 3rd Edition (Sharable Content Object Reference Model, Megosztható Tartalmi Objektumok Hivatkozási Modellje) igazolást az Advanced Distributed Learning (ADL)-től.
  • Az SAP ERP Operations-ban végrehajtott fejlesztések közé tartoznak az ügyfél-információk elérésére kidolgozott új szerepek és munkaközpontok a belső értékesítési képviselők számára, valamint az értékesítési megrendelések kezelésének egyszerűsítése, amely segítségével könnyen kereshetővé válnak a kereskedelmi és számlázási dokumentumok. Emellett a gyártó cégek olyan fejlesztésekhez is hozzájuthatnak, amelyek támogatják a Kanban folyamatok ellenőrzését és monitoringját, valamint a Heijunka módszer szerint segítik a zökkenőmentes termelést az ismétlődő gyártási folyamatokban. 

 

  • Az SAP ERP Corporate Services fejlesztései:
  • Az SAP Travel Management által kínált új, intuitív felhasználói felületek és eszközök egyszerűbbé és rugalmasabbá teszik a megoldást, felgyorsítják a felhasználók új rendszerhez való alkalmazkodását, lerövidítik a bevezetési időt, valamint a vállalati szolgáltatások kiaknázása révén lehetővé teszik a más partneri alkalmazásokkal való integrációt.
  • Az SAP Real Estate Management további vállalati ingatlanszcenáriókat támogat, többek között a helykihasználás, a helyiség-kihasználás, a költözés és egyéb szolgáltatások egyszerűsített kezelését, valamint a több valutanemben kalkulált, továbbfejlesztett bérlemény-kezelés eredményeképpen magasabb szinten képes támogatni a globális működést.
  • Az SAP Enterprise Asset Management segítségével a végfelhasználók egyszerűen és rugalmasan férhetnek hozzá a karbantartás tervezéséhez és az üzleti folyamatok ütemezéséhez.

 

  • A specifikus iparági fejlesztések olyan végponttól végpontig terjedő üzleti folyamatokat foglalnak magukban, mint például az ügyfél-számlák kezelése és a kintlévőségek beszedése. Az SAP ERP második bővítőcsomagja specifikus fejlesztéseket kínál az alábbi iparágak számára:
  • Kereskedelem: kiterjesztett kiskereskedelmi funkcionalitást nyújt, beleértve a törzsadat-kezelést, a beszerzést és a raktárkészlet kezelését, az ügynökségi ügyleteket és az árukezelést, valamint fejlett integrációt tesz lehetővé az SAP olyan megoldásaival, mint az SAP GRC Global Trade Services és az SAP Forecasting and Replenishment.
  • Telekommunikáció: további funkcionalitások az osztályozott események, mint például a lakáskihasználtsági ráta szcenáriók konvergens számlázására, kezelésére.
  • Közműszolgáltatók: kiterjesztett deregulációs infrastruktúra, továbbfejlesztett ügyfél-értékesítési és szolgáltatási folyamatok, hitel- és behajtáskezelés, valamint a fejlett mérési infrastruktúra technológiák integrációja és kompatibilis egységek.
  • Média: új sajtódisztribúciós üzleti szcenárió, fejlett előrejelzés-készítés, másolásmenedzsment, beszerzés, szállítás és visszárukezelés.
Kulcsszavak: SAP ERP SOA

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50