Lenovo ThinkPad noteszek Novell SUSE Linuxszal

forrás Prim Online, 2007. augusztus 13. 13:26

A Novell és a Lenovo bejelentették együttműködési megállapodásukat, melynek köszönhetően a Lenovo előtelepített Linux operációs rendszerrel kínálja a jövőben ThinkPad noteszgépeit, melyhez támogatást is nyújt. A két vállalat a negyedik negyedévtől a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10-zel előtelepített általános üzleti felhasználásra szánt népszerű ThinkPad T sorozatot az egyéni felhasználók számára is elérhetővé teszi.

A Lenovo mind a hardverhez, mind az operációs rendszerhez támogatást nyújt. A Novell pedig közvetlen hozzáférést biztosít a karbantartási frissítésekhez a ThinkPad noteszgépek vásárlóinak.
A két vállalat több mint öt éve végez közös kutatásokat és fejlesztéseket. A Lenovo több éve kínál Linux-tanúsítványokat a ThinkPad termékcsaládjához. Emellett olyan eszközöket is biztosít ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik a ThinkPad noteszgépeken futó Linux rendszerek optimális használatát. A Lenovo a ThinkPad T60p mobil munkaállomáshoz biztosított Help Center támogatási szolgáltatást a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerre is kiterjeszti.

ThinkPad noteszgépek és a Novell SUSE Linux Enterprise – Az üzleti technológia élvonala


A ThinkPad T sorozat a legmodernebb technológiák mellett a Lenovo legújabb fejlesztéseit is tartalmazza. Ilyen például a fedélbe épített Roll Cage váznak köszönhető strapabíró kialakítás, az Ultra Connect II gyors vezeték nélküli csatlakoztatás és a tartós akkumulátor teljesítményt biztosító Battery Stretch eszköz. Az ügyfelek a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerben szereplő üzleti alkalmazások – többek között az OpenOffice.org irodai megoldáscsomag, egy levelezőprogram és egy webböngésző – előnyeit is kihasználhatják.

Kulcsszavak: Lenovo notebook Novell Linux

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09