Intelligens szoftverek fizikai infrastruktúrához az APC-től

forrás Prim Online, 2007. augusztus 14. 10:46

Az APC, az energiaellátási és hűtési megoldások piacvezető szállítója bemutatta új Capacity Manager és Change Manager szoftveralkalmazásait. Ezeknek az adatközpont-kezelő eszközöknek a megjelenésével az APC a három létfontosságú elemet, az adatközpontok tervezését, üzemeltetését és kezelését integrálja a fizikai réteg teljesítményének és hatékonyságának optimalizálása érdekében. A Capacity Manager és a Change Manager szoftvereket használó adatközpontok vezetői gyorsan és biztosan tervezhetik meg és végezhetik el a rackalapú eszközök beépítését, hiszen a szoftverek segítségével képesek az optimális hely meghatározására, és automatikusan létrehozhatják a munka elvégzéséhez szükséges megrendelőket.

A Capacity Manager az adatközpontok változó követelményeivel hangolja össze a fizikai infrastruktúra képességeit, emellett a berendezések elektromos terhelése és hőprofilja alapján folyamatosan nyomon követi, hogy az új vagy meglévő eszközök hová telepíthetők optimálisan. A Change Manager a fizikai infrastruktúra gyors és pontos módosítását teszi lehetővé, segítségével váratlan problémák és meglepetések nélkül végezhető el az informatikai berendezések telepítése, áthelyezése és kiszerelése.

„Mivel a jelenlegi trendek egyre nagyobb energiasűrűséget, több blade-kiszolgálót és magasabb szintű virtualizálást igényelnek, és eközben az energiaárak is folyamatosan növekszenek, a dinamikus adatközpont-környezetek számára óriási előnyt jelentenek az olyan intelligens szoftvereszközök, amelyek segítségével a maximumot lehet kihozni a meglévő fizikai infrastruktúrából” – mondta John DiPippo, az APC-MGE felügyeleti rendszerekért és szoftverekért felelős részlegének alelnöke. „Az InfraStruXureŽ Central felügyeleti platform és a két új szoftvermodul bevezetésével az APC elsőként alkalmazza a valós idejű adat- és intelligens szoftveres modellezést. A Capacity Manager és a Change Manager használatával a létesítményekért felelős szakemberek és az informatikusok képesek kezelni az adatközpontban található fizikai eszközök gyors változásait, emellett a tervezett cserék és bővítések hatásai előre kiszámíthatók”– tette hozzá John DiPippo.

A Capacity Manager az InfraStruXure Central eszközeinek a segítségével valós időben méri a teljesítményadatokat és az APC InRow hűtési megoldásainak kihasználtságát. Ezekből az adatokból különböző forgatókönyv-modelleket készít, és azok elemzésével kiszámítja, hogy milyen hatással lesznek a tervezett módosítások a rendszerre. A fizikai infrastruktúra képességeiről, az aktuális rackalapú teljesítmény- és helyigényről, valamint a kiszolgálók redundancia- és rendelkezésre állási követelményeiről szóló információk intelligens integrációjával a program a meglévő fizikai réteg leghatékonyabb kihasználását is biztosítja.

„A különböző szolgáltatások, többek között a grafikus teljesítménymérő és a kapacitás-térkép segítik a megfelelően előkészített döntéshozatalt, így csökkenthető a túlterhelésből fakadó, nem tervezett állásidő, és megfelelő módon végezhető el az adatközpontok kibővítésének megtervezése. A számos grafikus nézet segítségével könnyen használható formában, pontosan jeleníthető meg az ügyfél számítógéptermének alaprajza és a rackek elrendezése” – folytatta DiPippo.

A Change Manager egy, a berendezések elhelyezését nyomon követő fizikai eszközkezelő rendszer és egy munkafolyamat-kezelő eszköz ötvözésével biztosítja, hogy az új berendezések beépítését és a szükséges módosításokat mindig időben, könnyen és gyorsan lehessen elvégezni. A Change Manager, és a program mobil eszközökhöz készült verziója is az új informatikai eszközöket egy „virtuális raktár” segítségével már megérkezésüktől kezdve nyomon követik.

Az APC választható professzionális szoftver-tanácsadási szolgáltatásokat is nyújt felhasználói számára. Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a vállalati ügyfelek gyorsan bevezethessék a programokat, és igény esetén integrálják őket meglévő alkalmazásaikkal. Az APC Capacity Manager és Change Manager szoftverei jelenleg Észak-Amerikában, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában érhetők el.

Kulcsszavak: APC szerver security hűtés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05