A Microsoft bemutatta az Exchange Server 2007 Service Pack 1-et

forrás Prim Online, 2007. augusztus 16. 16:16

A Microsoft bejelentette az Exchange Server 2007 Service Pack 1 (SP1) szoftvercsomagot, és technológia előzetes program keretében hozzáférést biztosít a szoftverhez is. Az Exchange Server 2007 SP1 bővítésként tartalmaz egy támogatócsomagot a Windows Server 2008-hoz, támogatja a Microsoft Office Communications Server 2007-tel való fokozott együttműködést, továbbá továbbfejlesztett mobileszköz-kezeléssel és fejlett biztonságtechnológiával is rendelkezik.

Az Exchange Server 2007 SP1 olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek javítják a felhasználói élményt az Outlook Web Access-ben, több lehetőséget biztosítanak az Exchange Server 2007 Management Console-ban, és továbbfejlesztett helyreállítási képességeket tesznek lehetővé a Standby Continuous Replication (Folyamatos készenléti replikáció) megoldás révén. A technológiai előzetes keretében a Microsoft Developer Network (MSDN) és a TechNet mintegy egymillió előfizetője töltheti le a béta szolgáltatáscsomagot. Ma már több mint 150 000 felhasználó teszteli a szolgáltatáscsomagot olyan szervezeteknél, mint például az Egyesült Államok hadserege.

A Microsoft Exchange Server-ért felelős vezérigazgatója, Terry Myerson, annak tulajdonítja a vásárlók lelkes fogadtatását, hogy az Exchange Server 2007 átfogóan támogatja a társaságok kommunikációs és együttműködési igényeit. Mint elmondta, a Microsoft adatai szerint az Exchange Server elterjedtsége folyamatosan növekszik, az elmúlt év során ugyanis 1000 vállalat és több mint 3 millió ember tért át Lotus Notes-ról Microsoft Exchange Server-re és Microsoft Office SharePoint Server-re. Az új szolgáltatáscsomaggal a Microsoft olyan területekre összpontosít, amelyek fontosak a vásárlók számára, beleértve a Microsoft következő generációs platformjait és a továbbfejlesztett mobileszköz-kezelést is. Az SP1 hozzáadott értéket jelent vásárlók számára, és tovább szilárdítja az Exchange Server-nek az egyesített kommunikációs platform alapjaként betöltött szerepét.

Az Exchange Server 2007 SP1 ma bemutatott legfontosabb új jellemzői közé tartoznak többek között az alábbiak:


ˇ    A Windows Server 2008 és a Windows Vista támogatása.
Az Exchange Server 2007 SP1 a Microsoft következő generációs szerver platformjain fut, beleértve a Windows Server 2003 SP2-t és a Windows Server 2008-at. A frissítés ugyancsak lehetővé teszi az Exchange Server 2007 kezelőeszközei számára, hogy fussanak a Windows Vistán és a Windows Server 2008-on. A további előnyökhöz tartozik, hogy a Windows Server 2008 fürtözése megkönnyíti a társaságok számára a földrajzilag szétszórtan elhelyezkedő Exchange Server fürtök alkalmazását.

ˇ    Fokozott integráció az Office Communications Server 2007-el. Az Exchange Server 2007 Unified Messaging szolgáltatása az e-mailek mellett faxokat és hangposta-üzeneteket is továbbít az Outlookba. Az Exchange Server 2007 SP1-el az emberek egy kattintással érhetik el a hangposta-üzeneteket a Microsoft Office Communicator 2007-ből. Hasonlóképpen, bizonyos Office Communications Server 2007- és Office Communicator 2007-minősített eszközök az Exchange Server 2007-tel együttműködve további funkciókat is biztosítanak; ilyen például az új üzenet kijelzése funkció, amely jelzi, amikor egy felhasználó új hangposta-üzenetet kap.

ˇ    További Exchange ActiveSync szabályok.
Az SP1 új, a szinkronizálásra, a hitelesítésre, valamint a titkosításra vonatkozó Exchange ActiveSync szabályai az Exchange Server 2007 fejlett biztonsági és kezelési jellemzőire építenek. A fokozottabb adatvédelmi igényekkel rendelkező vállalkozások számára az Exchange Server 2007 SP1 eszköz-, hálózat- és alkalmazás-ellenőrzési jellemzőket kínál. Ezek az új jellemzők lehetővé teszik a hálózati adminisztrátorok számára, hogy kezeljék és biztosítsák az Exchange ActiveSync által vezérelt mobil eszközöket.

ˇ    Standby Continuous Replication (Folyamatos készenléti replikáció).
Ez az új, magas-rendelkezésre állású képesség segíti a szervezeteket abban, hogy gyorsan helyreállítsák a például természeti katasztrófa vagy tartós áramkimaradás miatt egy teljes adatközpontot érintő hibákat. Az Exchange Server beépített log file shipping technológiájának felhasználásával a postafiók adatok folyamatosan egy készenléti szerverre másolódnak. A készenléti szervert gyorsan lehet aktiválni, ha az elsődleges szerver vagy az adatközpont kapcsolat nélküli (offline) üzemmódba kerül.

ˇ    Fokozott biztonság.
A Microsoft ugyancsak bemutatta az Exchange Server 2007 SP1-gyel integrálódó Forefront Security for Exchange Server 2007 SP1-et, amely a még nagyobb védelem és ellenőrzés érdekében egy további biztonsági réteget hoz létre. A Forefront Security for Exchange Server vezető biztonsági cégektől származó többszörös scan-motorokat tartalmaz, amelyek egy egységes megoldásba integrálva segítik a vírusok, férgek és spam-ek elleni védelmet. A Forefront Security for Exchange Server új szervizcsomagjában a tartalomszűréssel és kezeléssel kapcsolatos új fejlesztések, valamint a Windows Server 2008 támogatására szolgáló új jellemzők találhatóak.

Az Exchange Server 2007 SP1 jellemzőinek teljes körű leírása az Exchange Server 2007 SP1 adatlapon, a http://www.microsoft.com/presspass/newsroom/servers/default.mspx weboldalon lesz elérhető. Mind az Exchange Server 2007 SP1, mind pedig a Forefront Security for Exchange Server 2007 SP1 várhatóan 2007 negyedik negyedévében lesznek széles körben elérhetőek.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50