Dupla adatátviteli sebesség a leggyorsabb Kingston flash memóriáknál

Kiss Ádám Zoltán, 2007. augusztus 18. 10:40

Rákapcsoltak a Kingston fejlesztői, az eddigi leggyorsabb Ultimate sorozat adatátviteli sebességét a korábbi 133X-ról 266X-ra növelték.

A profi és félprofi fényképezőgépek fejlődésével egyre nagyobb az igény a Compact Flash memóriakártyák sebességének fokozására. Ennek oka nem csak a gépek számának emelkedése, de a megapixelek folyamatos felfelé tornázása, hiszen ma már korántsem ritka a 10 megapixeles általános felhasználású gép, mely így már egyetlen kép elkészítésénél is nagy állományok írását teszi szükségessé. Az újratervezett Kingston Ultimate CF kártyák 266 szoros minimális folyamatos írási sebességet biztosítanak, így az új digitális gépeket támogatók közül jelenleg ezek a leggyorsabbak. A rendkívül gyors 45MB/mp olvasási és 40MB/mp írási sebesség miatt, a nagyfelbontású képeket jóval rövidebb idő alatt rögzíthetjük, mint a hagyományos CF kártyákkal. További különlegesség, hogy az Ultimate CF kártyákhoz ingyen letölthető a MediaRECOVER adatmentő szoftver, melynek segítségével az elveszett, törölt vagy sérült állományokat hozhatjuk helyre Windows és Mac környezetben. Az új Ultimate kártyák 2, 4 és 8GB-os kapacitással elérhetők, elegendő helyet biztosítva a nagyméretű RAW, JPEG, vagy TIFF formátumú képek tárolására. A gyártó a többi termékhez hasonló módon 5 éves élettartam garanciát biztosít az új Ultimate CF kártyákra is.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05