GTS Datanet: 14%-os árbevétel-növekedés

forrás Prim Online, 2007. augusztus 22. 14:42

A GTS-Datanet a mai napon nyilvánosságra hozta 2007. első féléves pénzügyi eredményeit. A cég árbevétele a kérdéses időszakban meghaladta a 7 milliárd forintot (27,5 millió eurót), amely 14 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az EBITDA közel változatlan, 1,1 milliárd forint (4,3 millió euró) volt.

A GTS-Datanet hagyományosan fő profiljának számító üzleti adatszolgáltatásból származó bevételek kiugró mértékben, 21,5 százalékkal emelkedtek, és a hangszolgáltatásból származó bevételek is a piaci átlagot jelentősen meghaladó mértékben, 11 százalékkal nőttek. Az internetszolgáltatásból származó bevételek 12,4 százalékkal magasabbak 2006 első félévéhez képest.

GTS cégcsoport regionális pénzügyi eredményei

A GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central Europe szintén kedvező pénzügyi eredményekről számolt be 2007. első félévében. A Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában működő GTS cégcsoport konszolidált bevétele meghaladta a 192 millió eurót, amely megegyezik az előző év azonos időszakának eredményével. Az EBITDA 20 százalékos növekedéssel elérte a 34,5 millió eurót.

Az EBITDA jelentős mértékű növekedése nagyrészt a cseh leányvállalat, a GTS Novera eredményeinek köszönhető. A GTS Novera Csehország második legnagyobb távközlési vállalata, amely az elmúlt években több alternatív szolgáltatót is felvásárolt az országban. A sikeres integrációt követően a szinergiák kihasználásával a GTS Novera 36 százalékkal 16,3 millió euróra növelte EBITDA eredményét az idei év első felében, amíg árbevétele enyhe csökkenéssel 101,6 millió euró volt.

A GTS csoport szlovákiai leányvállalata, a GTS Nextra is megerősítette piaci pozícióját, és kiváló eredménnyel zárta a félévet: árbevétele 22 százalékos növekedéssel elérte a 11,8 millió eurót, az EBITDA pedig meghaladta a 3 millió eurót, ami 37 százalékkal magasabb volt az előző év azonos időszakánál. A lengyel GTS Energis közel 50 millió euróval járult hozzá a cégcsoport bevételeihez, az EBITDA pedig 13 százalékkal magasabb, 10,8 millió lett az egy évvel korábbinál. A romániai GTS Telecom 16 százalékos árbevétel növekedésről számolt be, amely így elérte a 7,3 millió eurót, az EBITDA pedig 8 százalékkal növekedve 1,6 millió euró lett.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50