Canon: új kompakt digitális fényképezőgépek magyar nyelvű menüvel

forrás Prim Online, 2007. augusztus 25. 09:36

A Canon 6 új digitális fényképezőgép forgalomba hozatalát jelentette be augusztus 22-i, budapesti sajtótájékoztatóján. A 4 új PowerShot és 2 új Digital IXUS modell mindegyike rendelkezik a Canon optikai képstabilizátorával és nagy ISO beállítási lehetőséggel, így az új készülékek sikeresen akadályozzák meg a kép bemozdulását. Az „Arcfelismerés” és a „Vörösszem-korrekció” funkciók feladatait is elvégző DIGIC III processzorral tovább bővültek a szolgáltatások.

A 6 új, képstabilizátorral, „Arcfelismerés”, „AF/AE/FE” és „Vörösszem-korrekció” funkciókkal is felszerelt modell a következő:

  • PowerShot G9 – az új PowerShot csúcsmodell 12,1 megapixeles felbontással, 6-szoros optikai zoommal, és 3,0” képátlójú PureColor LCD monitorral büszkélkedhet.
  • PowerShot SX100 IS – az új PowerShot SX-sorozat első darabja, 10-szeres optikai zoommal és 8,0 megapixeles felbontással rendelkezik.
  • PowerShot A650 IS – a PowerShot A640 utódja 12,1 megapixeles felbontást, 6-szoros nagyítású optikai zoomot és 2,5” képátlójú, változtatható szögű LCD monitort kínál.
  • PowerShot A720 IS – a kompakt PowerShot A710 IS utódja 8,0 megapixeles felbontással és 6-szoros optikai zoommal rendelkezik.
  • Digital IXUS 960 IS – a Digital IXUS család új csúcsmodellje titánból készült vázzal készül, 12,1 megapixeles felbontással, 3,7-szeres optikai zoomal, és 2,5” képátlójú PureColor LCD monitorral kerül a piacra.
  • Digital IXUS 860 IS – a népszerű Digital IXUS 850 IS utódja, 3,8-szoros nagyítású nagylátószögű (28 mm-es) optikai zoomos objektívvel, 8,0 megapixeles felbontással és 3,0” képátlójú PureColor LCD monitorral készül.


A Canon megoldása a képek elmosódása ellen

Mind a 6 új fényképezőgép rendelkezik a Canon lencseeltolás elvén működő optikai képstabilizátorával – amelyet régebben csak a professzionális EOS rendszerű objektívekben találhattunk meg. Az optikai képstabilizátor nagyobb hatékonysággal kompenzálja a kép bemozdulását, mint más, hasonló feladatú rendszerek.

Az ISO érzékenység módosításával működő megoldásokkal ellentétben a Canon optikai képstabilizáló rendszere a fényképezőgépen áthaladó fény útját módosítja – és ezzel úgy hoz létre elmosódásmentes képet, hogy közben a kép nem válik zajossá a nagyobb ISO érzékenység miatt. A védelem második vonalát jelentő Auto ISO eltolás bekapcsolása után megnöveli az érzékenységet. Két újabb ISO funkció (a kézzel kiválasztható, egészen az 1600-as értékig terjedő ISO érzékenységek és a Nagyértékű ISO Auto beállítás) is segíti a téma normál mozgása miatti elmosódás elleni harcot, illetve akkor hasznos, ha a gyenge megvilágítás miatt hosszabb záridőre van szükség.

„Arcfelismerés” technológia és „Vörösszem-korrekció” funkció

A DIGIC III képfeldolgozó processzor végzi a továbbfejlesztett „Arcfelismerés” funkció feladatait mind a 6 modellben. A szoftveres megoldásokkal ellentétben (amelyeket befolyásol a feldolgozás késlekedése és a pontatlanság) a Canon Arcfelismerés AF/AE/FE rendszere már a DIGIC III processzorba beépítve működik – így ugyanazzal a nagy sebességgel dolgozik, mint a népszerű AiAF (mesterséges intelligencián alapuló autofókusz) rendszer. A képmezőben látható arcok élességének és az expozíció optimalizálásán kívül ez a funkció a vaku expozíciót is beállítja, elkerülve ezzel a közeli vakuzásnál gyakran előforduló szellemképes arcok megjelenését. A „Vörösszem-korrekció” a képek visszanézésekor alkalmazható a vakuzásnál fellépő vörösszem-effektus kompenzálására. Az innovatív rendszer az „Arcfelismerés” technológia megoldásait alkalmazza a képen látható szemek megfelelő színének visszaadására, elkerülve a más korrekciós rendszerek által okozott hibákat. Az összetettebb témák esetén a felhasználónak lehetősége nyílik saját Vörösszem-korrekciós beállítások hozzáadására vagy eltávolítására.

Továbbfejlesztett kijelzők

A Canon új modellein nagyfelbontású (230000 pixeles) PureColor és PureColor LCD II kijelzőket alkalmaz. A PureColor LCD-k akár 30%-kal jobb színvisszaadást biztosítanak elődeiknél – a PureColor LCD II pedig a jobb színvisszaadás mellett jóval nagyobb kontrasztarányt tesz lehetővé. A kivételesen nagy látószögnek köszönhetően a felhasználó könnyedén készíthet képeket különleges szögekből (például az előtte állók feje felett), és könnyebb a képek csoportos megtekintése is. A csillogás elleni bevonat növeli a láthatóságot napos időben, a védőréteg pedig megóvja a felületet az ütődések okozta karcolásoktól.

Kulcsszavak: Canon kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09