Több mint másfél méter széles képek az Epsontól

forrás Prim Online, 2007. augusztus 28. 18:40

A Stylus Pro 11880 az Epson első 64 hüvelykes (kb. 162,5 cm) nagyformátumú nyomtatója. A készülékben a legmodernebb, kifejezetten a pigmentalapú tintarendszerekhez készült  MicroPiezo Thin Film PiezoT (TFPT) nyomtatófej működik. A nyolc színkomponensből álló tintarendszerben az új eljárással gyártott UltraChrome K3, valamint az új vivid magenta tinták tovább szélesítik a nyomtatható színek tartományát. A Stylus Pro 11880-at nagy igénybevételre tervezték: az egyes tintakazetták kapacitása 700 milliliter. Az új Gigabit Ethernet kapcsolat felgyorsítja az adatfeldolgozást, az Epson Super Halftone technológiája pedig tovább javítja a képek tónusát és élességét.

Az új MicroPiezo TFPT nyomtatófej a professzionális nyomtatóktól elvárt jellemzőkkel rendelkezik: kiváló minőség, tartósság és sebesség. A fúvókák sűrűsége 180-ról 360 dpi-re nőtt - ez a világon a legmagasabb a piezoelektromos technológiát használó nyomtatók körében. Az Epson megduplázta a nyomtatófej fúvókáinak számát, ugyanakkor megőrizte a tintacseppecskék méretét és felgyorsította a nyomtatást. Alkotóelemeinek mikroszkopikus mérete ellenére az új generációs MicroPiezo fej megőrzi a jelenleg használt nyomtatófejek minden előnyét, így például a változtatható cseppméretet (Variable-sized Droplet Technology) is. A meniszkusz (a folyadék határfelülete hajszálcsövekben) szabályozásával tökéletesen gömbölyű tintacseppek állíthatók elő, sőt, vezérelni lehet a cseppecskék becsapódását is. Növekedett a kilövellés sebessége is, ami tovább emeli a nyomtatás sebességét.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintarendszer tovább szélesíti az eddig is figyelemre méltóan széles színtartományt. A tintarendszer fotófekete, mattfekete, szürke, világosszürke, ciánkék, világos ciánkék, sárga, vivid magenta és világos vivid magenta színkomponensekből áll. A két új magenta nagy optikai sűrűségű pigmentekre épül, az eredmény élénkebb kék és bíbor színek, amelyek különösen látványosak például a tengeri vagy tájképeken. A fotó- és mattfekete kazettákat egyszerre is be lehet helyezni, nem szükséges őket cserélgetni - a készülék a felhasznált nyomathordozótól függően automatikusan választja ki a legmegfelelőbb fekete tintát.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlettel színeltolódások nélkül érhető el kiváló szürkeegyensúly és pontos színkezelés. Az UltraChrome K3 tintákra korábban jellemző kiemelkedő tulajdonságokat megőrizte: a semleges és sötét színek pontosságát, a kiváló rövid távú színstabilitást és a finom tónusátmeneteket. Az új tintakészlettel gyakorlatilag megszűnt a metaméria jelensége. Az Epson MicroPiezo nyomtatófej állandó nyomatminőséget biztosít: minden azonos forrásból - azaz ugyanabból a fájlból - származó kép pontosan megegyezik az előzővel, még akkor is, ha több hónap telt el a két nyomtatás között. Ez ideális a kisebb sorozatokat nyomtatni kívánó stúdiók számára.

A Stylus Pro 11880 számos fényes, matt, művészeti, karton vagy általános célú Epson papírral kompatibilis. A nyomtató 1,5 mm vastagságig kezeli a különböző nyomathordozókat. Az automatikus visszacsévélő segítségével a nagyobb volumenű nyomtatási munkák is könnyen elvégezhetők. Rugalmas papírkezelése révén A/3-as mérettől egészen 64 hüvelyk szélességig megbirkózik a lapokkal, az opcionális papírkosárban pedig tisztán és biztonságosan tárolhatók a nyomatok.

Az Epson útjára indítja a MyEpsonprinter.eu nevű portált is, amelyen az Epson Stylus Pro nyomtató tulajdonosok naprakész műszaki információkat találhatnak, továbbá figyelemmel kísérhetik az egyes nyomtatók teljesítményét. A honlapon a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási folyamatot, különböző hardverinformációkat és naplóadatot, továbbá olyan fő teljesítménymutatókat, mint a fenntartási és nyomatköltség. A MyEpsonprinter.eu-t a szervizszakemberek távolról is elérhetik, hogy gyorsan azonosíthassák a problémák jellegét és okát - az eredmény időmegtakarítás és a felesleges kiszállási díjak megspórolása.

Kulcsszavak: Epson printer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09