Megújult Eger honlapja - egyre több ügyintézés a cél

MTI Sajtóadatbank, 2007. augusztus 30. 09:57

Az elektronikus ügyintézés, illetve a városmarketing elősegítését kívánja elérni az önkormányzat a városi honlap megújításával - tájékoztatta az MTI-t a város polgármestere.

A város ugyanakkor évi 2,5 millió forintért értékesítette a weboldal reklámfelületeit. A pénzt az eger.hu fejlesztésére, illetve egy városi webkamera-hálózat kialakítására kívánja fordítani a település - közölte Habis László.

Ugyancsak nagy felületeket kívánnak biztosítani a város gazdasága szempontjából meghatározó borkultúra marketingjére - tette hozzá.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az elektronikus tájékoztatás egyre fontosabb, mivel a fiatal generációk - egyes kutatások szerint - már szinte alig vesznek a kezükbe nyomtatott újságot.

Ugyanez vonatkozik a turizmusra is, amelynek szervezése teljesen áthelyeződött az internetre. Vagyis ma már egy turisztikai célpont kiválasztása után szinte senki nem indul el anélkül, hogy megelőzően ne tájékozódna a világhálón - mondta.

Emellett az önkormányzat hatékony működtetése szempontjából kívánatos, hogy a hivatalos ügyintézés, időtakarékos módon ne személyes, hanem elektronikus úton történjék.

 Ebben a helyzetben vált szükségessé a honlap megújítása, arculatának újratervezése - tette hozzá az önkormányzati vezető.

A weboldal tartalmát ismertetve elmondta, hogy így lehetővé válik a város történelmi nevezetességeinek megismerése, akár virtuális séták keretében is. Megismerteti a neten barangolókat Eger borkultúrájának történetével, van rajta rendezvénykalauz, eseménynaptár, illetve a város közlekedési megközelítésének lehetőségei menetrendekkel.

A megyeszékhely lakói számára talán a legfontosabb az adóiroda elérhetősége, amely lehetőséget nyújt adatlapok letöltésére, időpont-egyeztetésekre és minden olyan ügyintézésre, amely nem igényel személyes jelenlétet.

Az Üvegzseb címszó alatt, nyomon követhetőek az önkormányzat által kötött szerződések, megtalálható rajta az önkormányzati tulajdonban működő cégek adatai, linkelve a társaságok saját weboldala és folyamatosan friss hírek kerülnek a honlapra - sorolta a lehetőségeket a polgármester.

Az oldal egyelőre magyar nyelven olvasható, de tervezik angol, illetve a városba látogató megannyi lengyel turistára tekintettel lengyel nyelvű változatát is - mondta Habis László.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09