Samsung termékáradat a berlini IFA-n

forrás Prim Online, 2007. szeptember 3. 17:04

A Samsung Electronics, a szórakoztató elektronika és a digitális technológia egyik világelső cége, a szeptember 5-ig tartó berlini IFA nemzetközi fogyasztói elektronikai kiállításon új digitális technológiára épülő termékeit mutatja be. Ezek közül a legfontosabbak a követketők:

F9-es LCD TV sorozat (52", 70") LED SmartLighting, technológiával,
F8-as Full HD LCD TV terméksor 100Hz MotionPLUS technológiával,
BD-UP5000 duo blu-ray lejátszó,
HT-BD2 Blu-ray házimozi,
VP-HMX10C HD kamera,
YP-P2 mp4 lejátszó,
SyncMaster 220TN monitor,
SCX-4500 fekete-fehér multifunkciós lézernyomtató.


A Samsung Electronics tovább bővíti nagy felbontású optikai  lejátszóinak kínálatát a BD-P1400, a BD-P2400 és a BD-UP5000 valamint az első Blu-ray házimozi-rendszer piacra dobásával. Az otthoni szórakoztatás kedvelői most már tényleg közel ugyanabban az élményben részesülhetnek saját otthonukban, mintha moziban néznék a filmeket. A Samsung BD-P1000 (a világ első Blu-ray lejátszója) és a második generációs BD-P1200 sikerére építve a vadonatúj termékcsalád nemcsak a fogyasztók lehető legjobb képminőség iránti igényét elégítik ki, hanem kiváló hangminőséget is nyújtanak.

BD-UP5000 Duo HD lejátszó

A Samsung bemutatja első kettős formátumú nagy felbontású (HD) optikai lejátszóját, a BD-UP5000 Duo HD lejátszót. A készülék a cég egyre bővülő nagy felbontású lejátszó-terméksorának zászlóshajója. A BD-P2400-ével megegyező lejátszási lehetőséget – köztük HQV (Hollywood minőségű video) feldolgozást – kínáló BD-UP5000 egyaránt támogatja a Blu-ray és a HD-DVD formátumot, valamint ezek interaktív technológiáit, a BD Java-t és a HDi-t. A fogyasztók most már további stúdiótartalmakat – bemutatókat, rendezői hozzáfűzéseket, részletesebb menüket és forgatáson kívüli jeleneteket is élvezhetnek. A Duo HD lejátszó egyetlen lejátszóban egyesíti valamennyi formátum előnyeit és a gyártási formátumtól függetlenül enged hozzáférést nagy felbontású filmekhez.

HT-BD2 Blu-ray házimozi rendszer


A fogyasztók immár olyan intenzív hangélmény mellett élvezhetik a Samsung Blu-ray lejátszó teljes HD-s, 1080p felbontású képeit, amely egészen új szintre emeli a mozizást. A HT-BD2 7.1 csatornás HD vevős hangszórórendszer telt és erőteljes hangzást biztosít, az élvonalbeli Dolby TrueHD és dts-HD Master Audio formátumok támogatásával. A csillogó, zongorafekete külső és a lágyan világító kék LED-ek a házimozi élményen túl fokozzák az esztétikai megjelenés hatását is. Az erőteljes mélynyomó a négy álló hangszóróval, a centersugárzóval és a két drótnélküli hátsó hangszóróval 1100 wattos összkimenetet biztosít a HT-BD2-nek, ami a mozi és a hangzás szerelmeseit biztosan egyaránt kielégíti – és mindez egyetlen, elegáns készüléken keresztül.

A HT-BD2 Blu-ray lejátszója teljes kompatibilitást biztosít a 24 képkocka/másodperc lejátszáshoz. Mivel a legtöbb mozifilm felvétele 24 képkocka/másodperc sebességgel készül, a HT-BD2 eredeti formátumban tudja lejátszani ezeket. Ha a lejátszó Movie Frame (24Fs) funkcióját bekapcsoljuk, a HDMI 1.3 kimenetet a lejátszó a 24 képkocka per másodperces lejátszáshoz igazítja. Az eredmény: kristálytiszta moziélmény. A HT-BD2 a legtöbb mai HDTV-vel való jobb kompatibilitás érdekében a 60 képkocka per másodperc sebességet is támogatja.

A BD-P1400 és a BD-P2400 Blu-ray lejátszók

A Samsung új Blu-ray lejátszó terméksora teljes kompatibilitást nyújt a 24 képkocka per másodperces lejátszáshoz. De a tökéletes képélmény mit sem ér a tökéletes hang nélkül. A Samsung legújabb BD lejátszói fejlett HD audio dekódolással teszik teljessé a HD házimozizás élményét. A szokványos Dolby Digital és a DTS audio lejátszás mellett a BD-P2400 Dolby Digital Plust és Dolby TrueHD-t is használ, míg a BD-P1400 Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD segítségével nyújt tiszta, kerek hangzás-élményt. Ha e két modellt 1.3-as HDMI kapcsolattal párosítjuk, a fogyasztók a ma megvalósítható talán legtisztább hangzást élvezhetik.

A HDMI 1.3 kapcsolat HDMI CEC (Anynet+) technológiával lehetővé teszi a Blu-ray lejátszó, a televízió és más Samsung AV-készülékek irányítását egyetlen távirányító segítségével. Ezenfelül valamennyi modell képes a standard DVD lemezeket felkonvertálni teljes HD 1080-as felbontásúra a HDMI kapcsolaton keresztül, ami a fogyasztók DVD-gyűjteményét átmenti a következő generáció számára.

A BD-P2400 terjedelmes leírásának végén érdemes megemlíteni a Hollywood Quality Video (HQV) processzort, a hollywoodi filmstúdiókéhoz hasonló, hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a valós átalakítást 1080i-ről 1080p HD-re, mellyel a lehető legjobb HD képek érhetők el – még DVD formátumról is.
A komoly DVD, illetve CD gyűjteménnyel rendelkezők számára a BD-P2400 és a BD-P1400 a standard DVD-kel és CD-kkel is kompatibilitást biztosít (beleértve a DVD-ROM-ot, DVD-R-t, DVD-RW-t, CD-t és CD-R-t). A különböző formátumú multimédiás tartalmak is gyorsan és egyszerűen lejátszhatók 720p, 1080i és 1080p felbontással. Az „Easy Top Menu" opció lehetővé teszi, hogy saját ízlésünknek megfelelően megváltoztassuk a feliratok és a menücímek betűtípusát és színét, valamint a háttérszínt és a menü grafikáját.

A full HD TV technológia terén egyik világelső cég új LCD TV terméksor megjelenését jelentette be. Az új készülékeket olyan új technológiákkal és lehetőségekkel látták el, amelyeknek köszönhetően semmi nem vész el egy-egy eseménydús akciófilmből vagy gyors iramú sporteseményből. Az új termékek talán legfőbb vonzereje (40”/46" - 101cm/116cm) a 100Hz MotionPLUS technológia, amely javítja a gyorsan mozgó képek éles visszaadását, és eltünteti a gyors képeknél keletkező elmosódásokat. Az Samsung F8-as sorozat 100Hz MotionPLUS processzora fejlett algoritmusok segítségével két képkocka közé egy harmadikat illeszt be, így a hiányzó részletet intelligensen pótolja. A néző természetesebb és zökkenőmentesebb képeket kap.

Ami ezeket a készülékeket kiemeli a többi 100Hz-es technológiát alkalmazó televízió közül, az a Samsung által szabadalmaztatott mélyfekete LCD–képernyő (Super Clear Panel) és a full HD felbontású 1080p technológia. Összehasonlítva, az F8-asok feketébb feketéket produkálnak, és igen magas, 25 000:1 kontrasztarányt, csaknem kétszer olyan éles felbontással, mint a hagyományos HD TV-k (1920x1080-as felbontás), de az új design sem hagy maga után semmi kívánnivalót.

Az élmény fokozásához a Samsung az F8 sorozatot Wide Color Enhancerrel (széles színskála-javító) is ellátta, amely szélesebb színskála létrehozásával fokozza a színhatást és a megvilágítást, és az általában gyenge zöld és kék árnyalatokat is mélyebbé, élénkebbé teszi. Az F8-asokat két extra beépített mélysugárzóval is ellátták, amelyek még erőteljesebbé teszik a 2.2 csatornás sztereó hangzás mély frekvenciáit.

Az F8-asok 3 kényelmesen elhelyezett HDMI bemenettel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók valamennyi legújabb HD-készüléküket – Blu-ray lejátszók, játékkonzolok és HD camcorderek – egyszerűen csatlakoztathassák. Az új Wiselink USB 2.0 lehetőség ráadásul praktikus csatlakoztathatóságot jelent a digitális kamerák és MP3 lejátszók számára.

Samsung nyomtatók: új termékekkel a piacvezető pozíció érdekében


A világ második legnagyobb lézernyomtató-gyártója, a Samsung Electronics bemutatta a világ legvékonyabb fekete-fehér lézernyomtatóját, az ML-1630-at és az SCX-4500 többfunkciós nyomtatót. Az iparág történelmében elsőként a Samsung olyan nyomtatókat fejlesztett ki, amelyek a megbízható teljesítményük mellett az érzékekre is hatnak. Az egyéni stílust és designt értékelő felhasználókat megcélzó készülékeket arra tervezték, hogy díszei legyenek a vásárlók otthonának. Ráadásul ennél a párosnál olyan minőségi anyagokat alkalmaztak, amelyek kiemelik a csillogó felületet, a kék LED szkennelésjelző és az érintőgombos vezérlés pedig az egyszerűséget. Az egyedi tervezésű, félautomata dokkolású, kicsúsztatható kazettának köszönhetően a nyomtatópapír elakadása is könnyen kezelhető. A világ legvékonyabb fekete-fehér lézernyomtatójának számító ML-1630 mindössze 11 centiméter vastag, ami a rivális készülékek kétharmadának felel meg. A végeredmény az egyszerű és letisztult külső, valamint a csúcstechnológiával ellátott belső tökéletes egyensúlya. Igazi dísze lehet a családi otthonnak.

A változó igények, folyamatosan formálódó felhasználói szempontok különböző termékek létrehozását teszik elengedhetetlenné. A Samsung Electronics CLP-350N elegáns színes lézernyomtatója kis- és középvállalkozások számára jelent gyors és megbízható segítséget az irodai munkák precíz kivitelezésében. Az idei IFA-n bemutatkozó készülék mérete alapján a legkisebb – mindössze 270mm×420mm×390mm – a világon. Kompakt kivitele és remek teljesítménye mellett ráadásul gazdaságos is. Nagy tonerkapacitása, amely 4000 fekete-fehér és 2000 színes oldal nyomtatását teszi lehetővé, pénzt és fáradságot spórol meg a cégeknek. A 2400 x 600-as dpi felbontás teljes méretű, profi minőségű színes nyomtatást biztosít.  A fogyasztók kényelmének fokozására a Samsung megnövelte a nyomtatópapír-kapacitást is. Egy második papíradagolóval és 128MB memóriával kiegészítve, 250 lappal több papír nyomtatására van lehetőség. A hatékonyságot tovább fokozza az, hogy a CLP-350N hálózat-készen kapható. Bármely PC-ről működtethető, ezáltal pedig az üzletek közötti kapcsolat gyorsabbá és kényelmesebbé válik.

A Samsung gondolt az üzleti felhasználókra is és az IFA 2007 kiállításon bemutatja a minden igényt kielégítő CLP 660-as sorozatot. A közép- és nagyvállalatok számára készítették el nagysebességű színes lézernyomtatóikat, a CLP 660-as sorozatot, amelynek tagjai a 20 oldal/perc sebességű CLP-610ND, valamint a nagy sebességű, percenként 24 oldal nyomtatására képes CLP-660N és a CLP-660ND. A széria megjelentetésére azt követően került sor, hogy a világ legkisebb, egyéni felhasználóknak szánt színes lézernyomtatójával, a CLP-300-zal, és a kis- és középvállalkozásokat kiszolgáló CLP-350N-nel a Samsung második helyezést ért el a színes lézernyomtatók világpiacán (IDC, 2007. I. negyedév). A készülékek beépített hálózati és kétoldalas nyomtatási lehetőségeket is kínálnak, továbbá az üzleti felhasználók kényelmének fokozásának érdekében támogatják a GDI és a PLC emulációt. Mindezeken felül akár 100 000 oldal kinyomtatását is biztosítják. Nagy teljesítmény mellett optimális TCO-t (a tulajdonlás teljes költsége), azaz költség hatékony működtetést is nyújtanak ezek a termékek. Az új színes lézernyomtatók oldalankénti költsége saját kategóriájukban elismerésre méltóan versenyképes. Figyelemfelkeltő az 5500 fekete-fehér és 5000 színes oldalra elegendő, javított tonerkapacitásuk is. „A CLP-660 sorozat jól mutatja a Samsung Electronics rendíthetetlen eltökéltségét, hogy csúcsminőségű professzionális nyomtatóinak továbbfejlesztéseivel a B2B piacon is megismételje a személyi nyomtatóknál elért sikerét” - mondta Jan—jae Lee, a Samsung Digitális nyomtatók részlegének alelnöke.

A Samsung bemutatja új, teljes HD 1080p-t támogató DLP  Front  projektorát

Az SP-A800B projektor lehetővé teszi, hogy a mozifanatikusok stúdió-minőségű színreprodukció mellett élvezzék a lehető legkiválóbb képminőséget, ami korábban csak a mozikban volt elérhető.

Két új Samsung házimozi-projektort mutattak be az IFA 2007-en. A Samsung új projektora, a képingetritás csúcsát képviselő SP-A800B abszolút professzionális modell, amely a tartalomgyártó ipart és a házimozizás szerelmeseit célozza meg, akik csak a legjobb, teljes HD 1920x10810p felbontású képminőséggel hajlandók beérni. A maximális moziélmény megteremtéséhez a Texas Instrument legújabb 1080 DLP chipjével ellátott SP-A800B a Samsung technológiai kiválóságát a Joe Kane Productions szakértelmével párosította. Ráadásul a 24 képkockás valódi moziüzemmód hűen adja vissza a filmkészítők műveit, amely az élményt még valóságosabbá teszi.

Az SP-A800B háromféle sugárzási formátumhoz teszi lehetővé a színkoordináció kiválasztását: SMPTE-C, HDTV és EBU. A sugárzási formátumnak megfelelően kiválasztott színkoordináció-értékek precíz színkivetítést biztosítanak. A projektor számos bemenő terminált tartalmaz, pl. HDMI (2), komponens (2), S-Video, kompozit, PC bemenet (D-SUB 15 PIN) és RS-232C (S/W upgrade és funkció-szabályzás). Az új távirányító háttér-megvilágítást is tartalmaz, valamint könnyű telepítést, kezelést és képernyő-korrekciót tesz lehetővé. A stílusos és előkelő delfin-designnal büszkélkedő SP-A400B, amely normál PC-s üzemmódban 1280 x 768p-s WXG felbontást használ. A készülék ezen felül még számos különböző üzemmódban müködtethető, amelyek egyszerre veszik célba a prezentációkat tartó üzleti felhasználókat és a házimozizókat.

A Samsung két világújdonságnak számító monitort mutat be az IFA 2007 kiállításon

Videotelefonálás, chatelés és konferenciabeszélgetés monitoron keresztül, PC nélkül. A Samsung új SyncMaster 220 TN monitora beépített kamerával, mikrofonnal és hangszóróval mindezt gond nélkül biztosítja. A Samsung Electronics két új 55 cm-es (22”), VoIP funkciókkal ellátott monitort mutat be a 2007-es IFA kiállításon, ezzel nyitva jövőt a videokonferenciák és videohívások terén.

A SyncMaster 220TN monitora egyszerű, beágyazott hálózati modulokkal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy LAN kábelre csatlakoztatva akár PC nélkül is kapcsolódjunk az Internetre és videobeszélgetéseket folytassunk. Mivel a monitornak saját beépített kamerája, mikrofonja és hangszórója van, a felhasználó a gyárilag telepített szoftver segítségével vehet részt konferencia- és videobeszélgetésekben, anélkül, hogy az online kapcsolathoz bármilyen egyéb berendezésre szüksége lenne.

A SyncMaster 225UW a Samsung család legújabb tagjaként kimondottan a kényelmesebb VoIP hívásokhoz lett kifejlesztetve és a személyazonosság teljes kezelhetősége érdekében Microsoft UC-hez (Unified Communication) lett optimalizálva, ahol hitelesítik, azonosítják a felhasználót, az illegális lehallgatások, behatolás elkerülésének érdekében. Ezenkívül a beépített kamerával, mikrofonnal és hangszórókkal felszerelt SyncMaster 225UW lehetővé teszi a videobeszélgetéseket vagy a chatelést olyan hagyományosnak számító üzenő rendszereken keresztül is, mint az MS Live Messenger vagy a Skype, természetesen PC vagy egyéb számítástechnikai eszköz használata nélkül.

Mindkét monitor támogatja az 1680×1050-es nagy felbontást, és négy, illetve két USB porton keresztül USB hubként is funkcionál E két, csillogó burkolatú, érintős gombokkal ellátott és elegáns formatervezésű monitort várhatóan, hamar megnyeri a vállalatok vagy olyan szülők tetszését, akiknek gyermeke külföldön tanul, hiszen mindössze egy monitor segítségével, képesek lesznek videobeszélgetést folytatni, ezzel is csökkentve kiadásaikat. A távoli munkatársak, vállalati egységek közti kommunikáció gyakoribbá és hatásosabbá tétele érdekében, egyre több cég rendezkedik be videokonferenciákra, ami hatásosabb együttműködést az pedig, nagyobb produktivitást eredményezhet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50