Kínai hackerek törték fel a Pentagon rendszerét

Genda Csongor Zoltán, 2007. szeptember 4. 19:54

A kínai hadsereg kötelékébe tartozó hackereknek sikerült behatolniuk az amerikai védelmi minisztérium számítógépes rendszerébe - adta hírül a Financial Times.

A brit lap arról számolt be, hogy a kínai hadsereg által megbízott hackerek még júniusban feltörték a Pentagon hálózatát, az akcióra pedig már hosszú hónapokkal azelőtt felkészültek az elkövetők. Amerikai részről elhangzott, hogy eddig ez volt a legsikeresebb internetes támadás a védelmi minisztérium ellen. A szakértők még mindig vizsgálják, hogy az illetéktelen behatolók pontosan milyen adatokhoz fértek hozzá. A beszámoló szerint a támadást csak úgy tudták elhárítani a Pentagon munkatársai, hogy leállították a számítógépes rendszer egy részét. A hatóságok állítólag visszakövették a támadás útvonalát, és pontosan meghatározták a forrást, ezt az információt viszont nem közölték a sajtóval. A Financial Times azonban megbízható, magukat megnevezni nem óhajtó kormánytagok elmondásaira hivatkozva megírta, hogy az akció hátterében a Kínai Népi Felszabadítási Hadsereg áll.

Az eset mindenesetre aggodalomra ad okot, ugyanis a mostani támadás bizonyítéka annak, hogy Kína képes megbénítani az Egyesült Államok katonai szempontból fontos számítógépes rendszereit. Kínai részről nem kommentálták a hírt.

Kulcsszavak: hacker security Kína

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50