A Microsoft most talán felvásárolja a Yahoo-t

MTI Sajtóadatbank, 2007. szeptember 5. 08:08

Ismét híresztelés kapott szárnyra arról, hogy a Microsoft bekebelezné a Yahoo amerikai internetes óriáscéget; a hírre a Yahoo részvényei iránt kedden kiemelkedő érdeklődés mutatkozott.

A Bear Stearns New York-i tőzsdei elemző cég közlése szerint a Microsoft, amely a világ legnagyobb szoftvercége, állítólag 40 dollárt is kínálhat egy Yahoo részvényért. Ez 76 százalékkal több az augusztus 31-i záróértéknél. (Kedden este a Yahoo árfolyama 5 százalékot meghaladó drágulással 23,93 dolláron volt.)

A Yahoo továbbra is vonzó befektetést jelent mind a hagyományos médiacégeknek, amelyek jobban meg akarják vetni lábukat az interneten, mind a szoftvervállalatoknak.

A kaliforniai székhelyű Yahoo részvényei legnagyobb mértékben május 4-én drágultak, azután, hogy a New York Post megszellőztette a hírt: a Microsoft felvásárolja a céget. A The Wall Street Journal amerikai üzleti lap akkor arról számolt be, hogy a két vállalat már évek óta informális egyeztetéseket folytat a gyorsan növekvő veszélyes rivális, a Google elleni fellépés érdekében.

Kulcsszavak: Microsoft +céginfo Yahoo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50