Monstre mobilper Lengyelországban

MTI Sajtóadatbank, 2007. szeptember 6. 09:05

Három és fél milliárd eurót követel kártérítésként a német Deutsche Telekom mobilszolgáltató cége, a T-Mobile Lengyelországban a francia Vivendi cégtől.

Utóbbi bűne az, hogy az Elektrim Telekomunikacja céggel létrejött lengyelországi távközlési vállalkozása, a Telco akadályozta a németek felerészt birtokolt lengyel távközlési vállalkozásának, a PTC-nek a tevékenységét.

A Deutsche Telekom a 49 százalékát szerezte meg a PTC-nek, de nem sikerült opciós jogát gyakorolni további 48 százalék megszerzésére az azt birtokló Elektrim Telekomunikacja, illetve Telco cégektől.

A PTC 1999-től a Deutsche Telekom és a Vivendi közös vállalkozásaként 2005-ig az első számú lengyel mobiltelefonos szolgáltatóvá nőtte ki magát. A Vivendi akkor elvesztette irányítását a lengyel cégben, s ettől kezdve a PTC hanyatlani kezdett, elsőből harmadik lett a lengyel mobilpiacon. A németek úgy látják: azért, mert az Elektrimen keresztül a franciák nem engedik át nekik a PTC-t, a Telco előnyös helyzetét egyengetendő. Utóbbi cég a franciákkal együtt visszautasítja a vádakat, melyeket egyébként már jó ideje hangoztat a Deutsche Telekom.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50