Érintőképernyős iPod, videóképes Nano, és egyéb Apple újdonságok...

Genda Csongor Zoltán, 2007. szeptember 6. 12:45

Steve Jobs a tegnapi napon San Fransiscói "The beat goes on" rendezvényen a közönség elé tárta vállalata legújabb termékeit, az aktualizált és az új generációs iPod-okat.

Iparági szakértők már rég megjósolták, azonban az Apple csak most jelentette be hivatalosan az iPhone-koncepciót követő érintőkijelzős iPod Touch-ot, amely nem csak külsőleg hasonlít a telefonra, hanem a két készülék méretei is szinte megegyeznek. Az iPhone-nál pár milliméterrel vékonyabb médialejátszóban is egy 3.5"-es érintésre érzékeny 320x480 pixeles kijelző kapott helyet, a beépített WLAN-nak és a készülékre telepített Safari böngészőnek köszönhetően pedig a majdani tulajdonosok az internetre is rácsatlakozhatnak. A Touch különlegessége még, hogy a zene és videófájlok kezelése mellett alkalmas az még a YouTube-klippek lejátszására is. A gyári adatok szerint a médialejátszó akkumulátora 22 órai zenehallgatásra illetve 5 órai filmezésre elegendő energiát biztosít a felhasználóknak. A 8 Gb-s iPod Touch még ebben hónapban megjelenik a kereskedelmi forgalomban, melyért 300 dollárt kell majd fizetniük az érdeklődőknek. A későbbiekben piacra dob a vállalat egy 16 Gb-s Flash-memóriás változatot is, melynek ára 400 dollár.



További újdonságnak számít az iPod nano új kiadása, amely az audiofájlok mellett  immár a videókkal is megbirkózik. A készülék karcsúsodott, és nagyobb, 65%-kal világosabb 2"-es 320x240 képpontos képernyőt kapott, ráadásul annak kezelőfelületét is átdolgozták. Az apró médialejátszó akkumulátora a Touch-éhoz hasonló üzemidőt garantál. A több divatos színben érkező Nano pár napon belül megvásárolható lesz 150 (4 Gb) illetve 200 dolláros (8 Gb) végfelhasználói árakon.


A hagyományos iPod ezután az iPod Classic névre fog hallgatni, és akárcsak az új Nanot ezt is fém házba szerelték. A készülék támogatja a játékokat is, és jóval olcsóbb, mint annak elődje. A 80 valamint 160 Gb-s modellek még a héten a boltok polcaira kerülnek 250 illetve 350 dolláros árakon. A 80 Gb-s változat mintegy száz dollárral olcsóbb, mint a szintén ugyanennyi tárhellyel rendelkező előző generációs típus. A Classic már valamivel több üzemidőt biztosít, mint a másik két most bemutatott médialejátszó, így a készülék akkumulátora 6 órai filmlejátszást illetve 30 órai zenelejátszást tesz lehetővé.

A kijelző nélküli Shuffle-paletta új színekkel gazdagodott és könnyebbek lettek a készülékek.

Kulcsszavak: zene iPod Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09