Hacker-biztos D-Link tűzfalak

forrás Prim Online, 2007. szeptember 9. 19:27

A kis- és középvállalatok hálózati biztonság iránti növekvő igényére válaszolva a D-Link bemutatta biztonsági eszközeinek legújabb, hacker, vírus- és adathalász támadásokkal szemben is védelmet biztosító UTM tűzfal családját. Az első két, már kapható termék (DFL-260 és DFL-860) segítségével a vállalatok még biztonságosabban szabályozhatják a hálózatra érkező és az onnan kilépő forgalmat teljesítmény- és sebességcsökkenés nélkül.

A DFL-260 és DFL-860 tűzfalak a bevált tűzfal funkciók – szerveroldali terhelés kiegyenlítés, sávszélesség optimalizálás, ZoneDefense – mellett olyan proaktív védelmi mechanizmusokat is kínálnak, mint a behatolás-védelmi rendszer, a vírusvédelem vagy a webes tartalomszűrés – mindezt egy Layer 7-es szintű csomagvizsgáló motor beépítésével a hálózati teljesítmény visszaesése nélkül.

Beépített hardveres gyorsítás
A beépített hardveres gyorsításnak köszönhetően az új D-Link tűzfalak a tűzfal és VPN teljesítmény visszaesése nélkül képesek futtatni az IPS és vírusszűrő alkalmazásokat.

Egyedülálló behatolás-védelmi (IPS) technológia – komponens alapon
Az új D-Link tűzfalak egy egyedülálló komponens alapú aláírás technológiát alkalmaznak, mely hatékonyan ismeri fel a legtöbb ismert támadást illetve képes azonosítani az újonnan felbukkanókat.

Folyamatos vírusszűrés
Az új D-Link tűzfalak képesek közvetlenül szkennelni a fájlokat függetlenül azok méretétől a folyam alapú vírusszűrő technológiának köszönhetően. A szkennelés ezen módjához nincs szükség a szűrt adatok hardveres memóriában történő tárolására. A D-Link új szkennelési módja így nemcsak csökkenti a szűrés idejét, de egyben csökkenti a szűk keresztmetszetek előfordulási esélyét a hálózaton, ráadásul nem korlátozza a bejövő fájlok méretét.

A Kaspersky jól ismert antivírus adatbázisa

A D-Link – a legmegbízhatóbb, folyamatosan frissített adatbázis biztosítása érdekében – a világ egyik legelismertebb vírusvédelmi vállalatával, a Kaspersky Labs-zal működik együtt. A vírusokat és a rosszindulatú forgalmat még azelőtt képes a tűzfal blokkolni, hogy azok elérnék a munkaállomásokat, illetve a mobil eszközöket. Ezzel a vírusvédelem egy második szintje építhető be a munkaállomásokon telepített vírusvédelmi szoftvereken felül csökkentve a nem megfelelő személyes vírusvédelemből – például a szoftverek előfizetések lejártán túli használatából – eredő kockázatokat.

Webes tartalomszűrés
Az alkalmazottak nemkívánatos webes aktivitása komoly sávszélesség problémákat is előidézhet, miközben veszélyeknek teszi ki a hálózatot. Ennek szabályozására kínál eszközöket a D-Link tűzfalak webes tartalomszűrő (WCF) szolgáltatása. Ez a szűrő egy öntanuló rendszer, mely nemcsak egy átfogó URL adatbázissal rendelkezik, hanem 24 óránként frissül is. A D-Link WCF több millió URL-t sorol több mint 30 kategóriába (játék, sport, felnőtt tartalom stb.), mely kategóriákhoz egyenként szabályok rendelhetők.

A NetDefend UTM tűzfal termékcsalád első tagjai:

DFL-260 Kisvállalati UTM tűzfal: Kisebb irodák, kirendeltségek számára legfeljebb 50 felhasználóig. Tűzfal/VPN teljesítmény: 80/25Mbps, 100 VPN csatorna. Egy WAN, egy DMZ és négy LAN port. Ajánlott bruttó végfelhasználói ár: 214.000 Ft
DFL-860 Középvállalati UTM tűzfal: Közepes méretű vállalatok számára akár 150 felhasználóig. Tűzfal/VPN teljesítmény: 150/60Mbps, 300 VPN csatorna. Egy WAN, egy DMZ és hét LAN port. Ajánlott bruttó végfelhasználói ár: 370.000 Ft

A DFL-260 214.000 Ft-os, a DFL-860 370.000 Ft-os bruttó végfelhasználói áron kapható, mely már tartalmaz egy éves antivírus és IPS előfizetés valamint 90 napos tartalomszűrést. További információk a www.netdefend.eu/hu oldalon olvashatók.

Kulcsszavak: D-Link security hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09