A Matsushita nem száll ki a plazmatévézésből, sőt

Kiss Ádám Zoltán, 2007. szeptember 15. 15:22

Míg a legtöbb iparági szereplő menekülve hagyja el a plazmatelevíziók piacát, a Panasonic márkáról ismert Matsushita nem hogy leépítené kapacitásait, de megkétszerezi gyártását, sőt másfél év múlva egy új két és félmilliárd dolláros gyár avatására készül.

Szinte nehezebb olyan nevet mondani a nagy gyártók közül, aki nem szállt ki a plazmatévék piacáról, gondoljunk csak a Philipsre, a Sony-ra, vagy az LG-re. A még megmaradt piaci szereplők csökkenő eladásokkal és az egyre olcsóbb és nagyobb LCD konkurenciával küzdenek. Éppen ezért teljesen meglepő hír, hogy a Matsushita nemhogy óvatosan bánik gyártásával, de megduplázni készül a termelést. A jelek szerint mindent egy lapra tesz fel a vállalat, amikor a 42 inches panelek havi 180 ezres termelését 360 ezerre készül növelni, különösen, miután ez a kategória relatíve igen olcsó, szinte belépőszintű pozícióba csúszott vissza az LCD televíziók kínáltában. A plazma fő gondja nem is az egyelőre nem teljesen megoldott korai elöregedés, de az LCD panelek egyre nagyobb méretben és tömegben, tehát egyre olcsóbban történő előállítása. Ezek után még meglepőbb, hogy a japán gyártó hatalmas, 2,44 milliárd dolláros költséggel egy vadonatúj gyárat is megnyitni készül 2009 májusában. Egyelőre kérdéses, lesz-e kereslet erre a kapacitásra is, ám a Matsushitánál szemmel láthatóan a plazma térvesztésének megállásában, és a trend megfordulásában bíznak, a jelek szerint azonban ezzel szinte egyedül vannak a piacon.

Kulcsszavak: Matsushita Panasonic TV

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50