Új király: Hasselblad H3D-II

Széles Csongor, 2007. szeptember 21. 13:22

A Hasselblad H3D termékpalettájának bővülése újabb fejezetet nyit a digitális technológiai vázak technológiai érettsége és a precíz összehangoltsága terén. A H3D-II a Hasselblad negyedik generációs fényképezőgépe, amely minden kétség nélkül megérdemli a világ legjobb digitális tükörreflexes fényképezőgépe titulust. Az új modell páratlan képminőséget biztosít, amely a hardver, a szoftver és az objektív hármasát a legkiválóbban hangolja össze, és ennek köszönhetően a H3D-II a mostanra nagy elismerésnek örvendő high-end DSLR piac igazi vezéregyéniségévé válhat.

A Hasselblad H3D-II minőség és használhatóság szempontjából igazi élmény. A H3D-II 48x36mm-es CCD képérzékelővel rendelkezik, amely a full-frame, 35 mm-es fényképezőgépek képérzékelőinek több mint kétszerese, emellett az új Hasselblad vázak új fejlesztésű, világosabb és alacsonyabb fogyasztású 3 inch átmérőjű LCD képernyőt kaptak.

A magas fokú integrációnak köszönhetően a fényképezőgép legfontosabb funkcióit a digitális menüben érhetjük el, amelyben az intuitív, ujjbeggyel kezelhető joystick gombbal könnyedén navigálhatunk. Az ISO érzékenység és a fehéregyensúly külön gombokat kapott.

A digitális tükörreflexes által készített kép minőségének optimalizálása végett a Hasselblad három kulcsfontosságú alapra épít: egy kiváló optikai rendszerre, amely a legjobb minőségű objektíveket párosítja a lehető legnagyobb képérzékelővel; a Hasselblad Ultra-Focus rendszerre és a teljes körű integrációra, amely korrigálni képes az esetleges optikai hibákat; valamint a lehető legjobb RAW konvertálóra. Ennek a páratlan hármasnak köszönhetően a Hasselblad ragyogó minőségű, professzionális felvételeket készít.

A H3D-II esetében is a Hasselblad arra törekedett, hogy a veretlen hármas minden alkotóelemét tökélyre fejlessze, s ezzel olyan képminőséget valósítson meg, amelyet a konkurenciánál eddig nem láthattunk. A Hasselblad vázak kiváló pixelfelbontást, nagyobb színhűséget, és gazdag részletességű felvételeket készítenek. A Hasselblad HC és HCD objektívek használata esetén a fényképezőgép teljes körű digitális korrekciót kínál a fotós számára, ugyanakkor természetesen javítható a kromatikus aberráció és a vignettálás mértéke is. A képzaj jelentős csökkentése a hatékonyabb szenzorhűtésének köszönhető, vagyis a CCD szenzorhoz egy fizikai hűtőegységet csatlakoztattak, amely a CCD-ről a fényképezőgép váza felé vezeti el a hőt, jelentősen csökkentve a rendszer hőmérsékletét.

Az innovatív technika követőjeként a most megjelenő Hasselblad vázak Global Imag Locator (GIL) funkcióval is rendelkeznek. A GIL egy beépített GPS modul, amely pontosan meghatározza a felvétel földrajzi helyzetét. Ezeket az adatokat a képfájl meta-adatai közzé menti a fényképezőgép, így például gyerekjáték a Google Maps, vagy más online térképes alkalmazás számára feltölteni.

A három felbontásban kapható H3D-II modell hamarosan a boltokba kerül, a 39 megapixeles H3D-39II ára 26 500 euró, a 31 megapixeles H3D-31II váz 21 500 euróba kerül, a 22 megapixeles H3D-22II ára pedig 17 900 euró.

Kulcsszavak: Hasselblad kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09