Hat szakértő képviseli Magyarországot a Regionális Microsoft MVP Nyílt Napokon

forrás Prim Online, 2007. szeptember 24. 14:09

Jelenleg is zajlik a Microsoft szeptember 23-án kezdődött kétnapos Regionális Microsoft MVP Nyílt Napok elnevezésű konferenciája Dubrovnikban. Több mint 70 MVP (Most Valuable Professional – szabad fordításban: Legértékesebb független szakértő) érkezett Kelet-Közép-Európa 15 országából az eseményre, amelyen megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal és találkozhatnak a Microsoft vezetőivel. A rendezvényen részt vesz Sean O'Driscoll, a Microsoft Customer Support Services ügyvezető igazgatója, Davor Majetić, a Microsoft Horvátország ügyvezető igazgatója és a regionális MVP Program csapata.

Az MVP-k olyan szakértők, akik önként segítenek világszerte a szakmai közösségeknek azáltal, hogy saját tudásukat osztják meg többek között technikai előadások, cikkek illetve szakmai segítségnyújtás formájában. „Minden évben kitüntetjük az MVP címmel azokat, akik kimagasló eredményt mutattak fel saját szakterületükön. Nagy örömömre szolgál, hogy az erre érdemes szakemberek köre tovább bővült: idén már 20 magyar MVP-t tüntettünk ki. Az MVP-k jelentős része újra és újra érdemesnek bizonyul a címre - sőt, sokan az előző év teljesítményét is túlszárnyalják, és hihetetlen módon inspirálják a szakmai közösségeket rátermettségükkel és szakmai tudásukkal. Hatalmas segítség számunkra és a magyar informatikusok számára is, hogy a TechNet Fórumon legjobb tudásuk szerint válaszolnak minden felmerülő szakmai kérdésre, és előadóként is bármikor számíthatunk rájuk” – mondta el Budai Péter, a Microsoft Magyarország szakmai és MVP programjainak vezetője.

A rendezvény két napja alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek a Microsoft jövőbeni elképzeléseibe, és azonnal vissza is jelezhetnek, hogy az általuk fontosnak tartott problémákat a Microsoft mielőbb meg tudja oldani. Az esemény remek alkalom arra is, hogy a helyi közösségek egymással párbeszédet folytassanak, visszajelzéseket gyűjtsenek, személyes kapcsolatokat alakítsanak ki, és megvitassák, hogyan tegyék folyamatossá a kapcsolatot más, tőlük távol élő szakértőkkel.

„Az MVP program elsősorban a kiaknázhatatlannak tűnő szakmai lehetőségek és közösségi élmények miatt vonzó. Emellett egy komoly szakember respektálja azt a nagyon intenzív érdeklődést illetve visszajelzési igényt is, amely a Microsoft részéről érkezik az MVP-k felé, a szoftverpaletta szinte minden terméke kapcsán. Ez vonatkozik az aktuálisan piacon levő szoftverek mellett a tervezett vagy béta állapotban működőkre egyaránt. Emellett a belső információk, az MVP-k képzéséhez, fejlődéséhez szükséges források biztosítása, és a különböző konferenciák, összejövetelek is fontos tételnek számítanak az előnyök listáján. Egy pontosan ilyen szakmai/közösségi konferencián veszünk jelenleg részt, ahol a régió közel 70 MVP-jével találkozhatunk, ebben az évben Moszkva és Redmond után Dubrovnikban immár harmadszor. Ez pedig mindenféle szempontból hasznos és kellemes időtöltés” - mondta el Gál Tamás, aki már több éve MVP, jelenleg ISA Server kategóriában.

  • A Microsoft a ’90-es évek elején indította el MVP Programját, amelynek célja, hogy megtalálja azokat az embereket, akik időt és jelentős technológiai kísérletezést nem sajnálva különböző fórumokon nyújtottak segítséget a felhasználóknak. Az MVP-ket több száz online és offline technikai közösség, többek között a Microsoft publikus newsgroupjai, fórumok, felhasználói csoportok és iparági konferenciák számára nyújtott kivételes segítségért jutalmazza a Microsoft.
  • Kelet-Közép-Európában 2002-ben indult el az MVP Program, amely egyre több országot és technológiát ölel fel. Jelenleg a közép-kelet-európai régióban 214 MVP-t jutalmazott a Microsoft. Világszerte 90 országban, 30 nyelvterületen összesen több mint 4000 MVP tevékenykedik.


A Microsoft MVP Programjáról és az idei eseményről


A Microsoft technológiai közösségeiről bővebben

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05