Linux-al csökkenti költségeit a BMW és a Siemens is

forrás Prim Online, 2007. szeptember 26. 14:48

A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy a BMW és a Siemens is csatlakozott azokhoz a vállalatokhoz – többek között a Credit Suisse-hez és a HSBC-hez –, amelyek kihasználják a Novell és a Microsoft nemrégiben kötött együttműködésének előnyeit.

A két vállalat megállapodásának célja a Windows és a Linux rendszerek együttműködését javító megoldások fejlesztése, értékesítése és támogatása. Ez az új modell hatékony virtualizációs lehetőségeket kínál, valamint a Microsoft és a Novell termékeinek jobb együttműködése mellett a két vállalat ügyfeleinek a megfelelő termékekre vonatkozó szabadalmi védelmét is biztosítja. A két külön megállapodás keretében a Microsoft hároméves, kiemelt támogatást biztosító Novell SUSE Linux Enterprise Server előfizetési tanúsítványokat szállít mind a két vállalat számára. Ezek a megállapodások jól példázzák a Microsoft és a Novell folyamatos elkötelezettségét a költségcsökkentés, a hatékonyság növelése és a vegyes forráskódú rendszerek egyszerűsítése mellett.

A Siemens a megállapodásból származó előnyöket a Siemens Enterprise Communications ISEC részlegén használja. Ez a részleg felelős világszerte az ügyfélalkalmazások fejlesztéséért és felügyeletéért. Az ügyfelek környezeteiben már meglévő több aktuális és régebbi Linux-alkalmazás miatt a Siemensnek szüksége van a Windows és a Linux platformok kompatibilitására.

A megállapodás lehetővé teszi a BMW számára a két szállítóra épülő adatközponti stratégiájának megvalósítását, amely a vállalati számítástechnikai szolgáltatások mellett számos humánerőforrás-, marketing- és pénzügyi alkalmazást is támogat világszerte. A BMW ma már hatékonyabb és megbízhatóbb rendszerfelügyelettel rendelkezik, biztonságosan kipróbálhatja a jövőbeli virtualizációs technológiákat és a szellemi tulajdonjogok miatt sem kell aggódnia.

Kulcsszavak: Novell BMW Siemens Windows Linux

linux ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Watson ereiben "Linux vér" folyt

A Watson – egy IBM által kifejlesztett szuperszámítógép – a „Jeopardy!” című, a magyarországi „Mindent vagy semmit” vetélkedőhöz hasonló televíziós kvízműsorban mutatta be képességeit a két korábbi bajnok, Ken Jennings és Brad Rutter ellen. Az összecsapás egy kétnapos bajnokság keretében zajlott, amelyet február 14. és 16. között sugároztak. A játék a Watson győzelmével zárult, az egymillió dolláros főnyereményt jótékony célra ajánlotta fel az IBM.

2011. február 20. 11:03

Altató - linuxban

Mit csinál a programozó, ha rábízzák a pár hetes gyermeke altatását? Végiggondolja a feladat lépéseit, kitalálja az algoritmust, és megírja a programot, mely bármikor, bármelyik gyereknél, korlátlan ideig futtatható. És közben a papa nyugodtan nézheti a meccset, vagy írhatja az újabb szoftvert!  (Legújabb videó-hírünkről a programutasítások is leleshetőek: http://video.prim.hu/video/altato-8211-linux-nyelven

2011. január 20. 12:55

Beszélő Linux (BeLin) látássérülteknek

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány évek óta fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását az info-kommunikáció terén.

2010. május 17. 20:01

Kétezer nyílt forráskódú alkalmazás a közszektor számára

Az Európai Unió Open Source Observatory and Repository (az Európai Unió Nyílt Forráskódú Obszervatóriuma és Tárháza; OSOR.eu) mára a közigazgatás számára már több mint kétezer ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazáshoz enged hozzáférést. Hamarosan magyar szoftverek is bekerülnek az OSOR tárházába.

2010. február 5. 16:43

Új, ingyenes openSUSE kezdőknek és haladóknak

Megjelent az openSUSE 11.2 legújabb kiadása. Az openSUSE 11.2 változata egy év fejlesztési munkáját, illetve a Firefox, az OpenOffice.org, a GNOME, a KDE és több mint 1000 nyílt forráskódú alkalmazás új változatát tartalmazza. Az openSUSE biztonságos és stabil Linux-alapú operációs rendszer, amely egyszerűen használható, és minden fontos komponenst tartalmaz, amire szükség lehet az asztali számítógépeken vagy a kiszolgálókon.

2009. november 30. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09