Sharp Blu-ray felvevő 1 TB merevlemezzel

Milkovits Gábor, 2007. szeptember 26. 20:13

A Sharp egy 1 terabájt, azaz 1000 GB kapacitású merevlemezzel ellátott asztali Blu-ray felvevőt tervez piacra dobni, egyelőre Japánban.

Az 1 terabájtos merevlemezre 127 órányi nagyfelbontású (HD) digitális tv-adást lehet rögzíteni, amelyből aztán a kicsemegézett részeket könnyedén és gyorsan át lehet másolni 25 GB-os Blu-ray optikai lemezre. Azt egyelőre nem tudni, hogy a készülék kezelni tudja-e az 50 GB-os kétrétegű Blu-ray médiumokat is, de valószínűnek látszik, hiszen egy ilyen kaliberű terméknél aligha spórol ilyesmin a gyártó. Az 1 terabájtos HDD-vel felszerelt Sharp Blu-ray felvevő december 1-jén kerül forgalomba Japánban, szerény 300 ezer jenes (kb. 460 ezer Ft) áron. A többi piaccal kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét tervei a cégnek, azonban Japánban az év végéig összesen 8 új Blu-ray modellt terveznek piacra dobni, hogy minél inkább a VHS videóról és a hagyományos DVD-ről való átállásra ösztönözzék az embereket.

Miközben Amerikában jelentősen nagyobb mennyiségű filmet adnak ki Blu-ray lemezen, mint a rivális HD DVD-n, addig a PlayStation 3-at leszámítva a készülékek terén kiegyenlítettnek látszik a két formátum versenye, ráadásul az idei év végi bevásárló-szezonra az eddig mindkét platformot támogató Paramount Pictures és DreamWorks Animation is csak HD DVD-n jelentet meg filmeket. Elemzők szerint éppen ezért a játszma még korántsem dőlt el, ami sem a fogyasztók, sem pedig a gyártók szempontjából nem örömhír.

Kulcsszavak: Sharp Blu-ray DVD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50