Drift Európa Bajnokság a Need For Speed-el

King of Europe Máriapócson szeptember 29-30-án

forrás Prim Online, 2007. szeptember 27. 17:50

Máriapócson a hétvégén kerül megrendezésre a 2007-es Drift Európa Bajnokság fináléja (King of Europe), melynek keretén belül te is kipróbálhatod magad a Need for Speed legújabb játékában, és magad is részese lehetsz az izgalmaknak és a valódi száguldásnak!

Máriapócson a RabócsiRingen kerül megrendezésre szeptember 29-én az Európa Bajnokság záró futama - hivatalos nevén King Of Europe - Így hazánkban dőlhet el, hogy ki lesz idén Európa Drift Királya. A rendezvény francia házigazdája Mike Procureur a júniusi tököli futamot követően "csak" ennyit mondott: "Idén először volt Magyarországon EB futam, de azt kell mondjam, hogy a sorozat fennállása óta az eddigi legjobb versenynek lehettünk szemtanúi! Így hát visszajövünk ide, hogy a finálét is a magyar rendezőség bonyolítsa le, aki tehát kihagyta volna a 3. fordulót, most ne tegye!"

A szabad fordításban csúsztatást, sodródást jelentő drift nem más, mint az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása oly módon, hogy az autó lehetőleg egy centimétert se haladjon a szokásos módon, egyenesen.
A drift őrület Japánból származik, ahol az 1960-as években rendezték meg a drift futamok elődjeként számon tartott, első illegális hegyi versenyeket. Itt a versenyzők egyetlen célja az volt, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a hegyi út két kijelölt pontja közötti távot. Néhányan közülük a jobb idő kedvéért a rallye-ból ellesett kanyarvételi technikákat alkalmazták, ebből nőtte ki magát később a drift.

A sportágban a stílus és a kanyartechnika számít, nem az idő. A drift lényege, hogy az autó hátulját a túlkormányozottságból fakadó kitörésekor a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon. A drift a hátsó kerekes autók és azok pilótáinak művészete.

Az Electronic Arts Need for Speed sorozata a világ legveszedelmesebb, adrenalin pumpáló utcai versenyeinek világába vezeti el a játékosokat. A legendás Need for Speed sorozat tavaly novemberben megjelent tagja a Need for Speed Carbon, amely a vadonatúj kanyon-versenypályákkal felfokozott játékélményt nyújt a rajongóknak. A most megjelenő Need for Speed™ProStreet játékban a legjobb utcai autóversenyzőkkel vívhatunk meg a legkülönbözőbb erőpróbák során.

A rendezvényről további info a www.drifter.hu weboldalon érhető el.

Kulcsszavak: játék verseny

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50