Új végpontvédelmi Symantec megoldás

forrás Prim Online, 2007. szeptember 29. 09:13

A Symantec a Symantec Endpoint Protection 11.0 és Symantec Network Access Control 11.0 bejelentésével új utat nyitott a vállalati biztonság előtt. A Symantec Endpoint Protection egyetlen kezelőfelületről vezérelt ügynökprogrammá ötvözi a Symantec AntiVirus-t és a fejlett veszélyelhárítást. Ezzel egyedülálló védelmet nyújt a kártékony programok és az adatvesztés ellen a hordozható és az asztali gépeken, illetve a szervereken.

A Symantec szintén most adta ki a Symantec Endpoint Protection bétaváltozatát használók között végzett, az integrált, egyetlen ügynökkel üzemelő végpontvédelmi megoldás működésének hatékonyságát számszerűsítő, független felmérés eredményeit. Az Alchemy Group által augusztusban és szeptemberben végzett felmérés kiemeli, hogy a Symantec Endpoint Protection jelentősen le tudja csökkenteni a különféle üzleti környezethez tartozó végpontok biztonságossá tételének költségét és bonyolultságát. A felmérés fő megállapításainak összefoglalása:

ˇ    Az informatikavédelmi műveleteknek a Symantec Endpoint Protection egyetlen kezelőfelületéről történő végrehajthatósága a kezelésre jelenleg fordított időt átlagosan 75 százalékkal csökkenti. A védelemmel kapcsolatos heti jelentésekre fordított idő az egyik felhasználónál 97 százalékkal csökkent. 

ˇ    A Symantec Endpoint Protection Application Control funkciója – amely csak az engedélyezett alkalmazásokhoz enged hozzáférni a végponton – lesz a kulcs a költségek csökkentéséhez és a működés hatékonyságának növeléséhez. Az illetéktelenül használt egyenrangú alkalmazások által okozott hálózati kiesések az egyik ügyfélnél évente több mint kétmillió dollárba kerültek. 

Több mint tízezren vettek részt a Symantec Endpoint Protection nyilvános bétaprogramjában. A tőlük érkezett átfogó visszajelzések segítettek a mától kínált termék, a szolgáltatások és a támogatás végleges kialakításában.

A Symantec Endpoint Protection az egyetlen olyan termék, amely az alapvető védelmi eljárások (vírusirtó, kémszoftver-elhárító, saját tűzfal, behatolás-elhárító, eszköz- és alkalmazásvezérlő) előnyeit egyetlen, integrált ügynökön keresztül, és egyetlen kezelőfelületről vezérelhetően nyújtja. A Symantec Endpoint Protection új, egyszerűsített kezelőfelülete, a Network Access Control (NAC) külön beállítás nélküli használhatósága, valamint számos képzési lehetőség és segítségnyújtás járul hozzá a partnereknél és a vevőknél a rendszerbe állítás felgyorsításához.
A Symantec Endpoint Protection új jellemzőiről részletes információt talál a  http://www.symantec.com/about/news/release/article.jsp?prid=20070613_01 címen.

Kulcsszavak: security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05