Újszerű, párhuzamos rendszerű távirányítók a Logitechtől

Kiss Ádám Zoltán, 2007. szeptember 29. 22:54

Mennyei érzés, amikor végre ledőlhet az ember odahaza, hogy megnézzen egy filmet a frissen vásárolt házimozi rendszeren. Ekkor szokott kezdődni a távirányítók utáni keresgélés, össze-vissza gombnyomogatás, semmi sem azt csinálja, amit kellene. A Logitech Harmony távirányítói rendet tesznek a káoszban.

Még akinek úgymond nincs sok távirányítója otthon a nappaliban, annak is könnyen egyszerre 4-5 külön egységgel kell megbirkóznia, ami sokszor kaotikus feladat. Nem véletlen, hogy egyes bútoráruházak már külön távirányítókra szabott ,megoldásokat, távirányítózsebet, vagy távirányító asztalkát kínálnak. A Harmony termékek lényege mégsem az, ami a közértekben is vásárolható univerzális távirányítóknak, hogy gombokkal kiválaszthatjuk, mit akarunk éppen távirányítani. Ez csak valamivel kisebb káoszt jelentene.

A Logitech termékeinek igazi értelmét a testre szabható tevékenységek jelentik. Még a legkisebb Harmony 525-ös is 12 eszközt vezérel, és itt a lényeg: egyszerre. Tehát ha beállítottunk egy filmezési tevékenységet, akkor elég egyetlen gombot megnyomni és bekapcsol a tv a DVD és a házimozi. Mindegyik megfelelő csatornára vált, és elindul a film. Ha elég pénzünk van játékszerekre, akkor emellett még a függönyt is behúzza és a villanyt is lekapcsolja az eszköz.

A nagyobbik, a Harmony 785-ös egyszerre 15 eszközt irányít, és színes LCD kijelző segíti a navigálást. A távirányítóhoz mellékelt szoftver több tízezer eszköz beállításait tudja, de természetesen betaníthatók vele újak is, így azoknak sem kell aggódni, akiknek valamilyen spéci beltéri egységük, HTPC-jük, vagy egyéb ritka eszközük van. Ráadásul a cég ingyenes terméktámogatást is ad, a beállításhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09