Új zenemobilt mutat be a Samsung és a Bang & Olufsen

forrás Prim Online, 2007. október 2. 11:50

A Samsung és a Bang & Olufsen bemutatta új, közösen fejlesztett Serenata névre keresztelt zenei mobilját. A készülék egyszerre nyújtja tulajdonosának a legkiválóbb hangminőséget és a kényelmes használatot, az ember tenyerébe tökéletesen illeszkedő formájával.

A Serenata, amellett, hogy kiemelten fókuszál a kiváló hangminőségre, stílusos megjelenést is kölcsönöz a tulajdonosának. A készüléken a lehető legjobb minőségben hallgatható a zene akár menet közben is. A két cég együttműködése során a Bang & Olufsen szakemberei segítségével készült el a telefon felhasználói felülete, ők dolgozták ki az akusztikus hanghatásokat, illetve tervezték meg a készülék designját is. A Samsung élen járó technikai fejlesztéseinek köszönhetően pedig a Serenata egy olyan csúcsminőségű mobil lett, amely egyedülálló módon egyesíti a zenei és a telefon funkciókat.

A Serenata beépített sztereo berendezése által egyedülálló hangzással rendelkezik. A beépített sztereo hangszórón és az egyedi basszus rendszeren keresztül torzításmentes hangokat hallhatunk. A készülék számos zenei formátumot lejátszik, beleértve az MP3-at, a WMA-t vagy az AAC-t. Zenetelefonhoz méltóan, a Serenata speciális, a Bang & Olufsen hangzásvilágára jellemző csengőhangokat is ajánl a felhasználók számára. A szél, az üveg vagy éppen a különféle fafajták gyönyörű, összetéveszthetetlenül egyedi hangjait választhatják a repertoárból.

A tervezők az egyszerűséget, és az egy kézzel való kezelhetőséget tartották szem előtt a telefon megalkotásakor. Éppen ezért kevés az aktív használatban lévő gomb, a korong alakú navigációs felület mozgatásával minden fontos funkció elérhető, mint például a tárcsázás, az sms írás vagy éppen a zenei fájlokhoz való hozzáférés.


A kijelző színei attól függően változnak, milyen módban van a készülék: telefonáláskor kék színű, a zenehallgatás alatt pedig vörös színekben pompázik.  Zenehallgatás közben a nagyméretű, öt centiméter átmérőjű, színes LCD képernyőn megjelenik az éppen lejátszás alatt lévő album borítója is kitűnő felbontásban.

A Bang & Olufsen kifejlesztette a Beoplayer elnevezésű szoftvert, amely hozzáférést biztosít és rendszerezi a zenei fájlokat a PC-n, illetve továbbítja, és befogadhatóvá teszi azokat a Serenata számára. A Samsung PC stúdió segítségével pedig a számítógépen tárolt naptár bejegyzéseket és teendő listákat közvetlenül a PC-ről az Outlook levelező programon keresztül lehet továbbítani a telefonba.

A mobilt HSDPA technológiával látták el, így a multimédiás szolgáltatások széles spektrumát élvezhetik a felhasználók, például videófájlok megtekintését, zene hallgatását, email illetve MMS küldést/fogadást valamint zenei fájlok letöltését. Ráadásul a telefonban 4 gigabyte memória áll rendelkezésre a digitális adatok és zenék tárolására. Emellett a készülék konferenciabeszélgetésre is alkalmas. A zenehallgatást sem a bejövő hívások, sem az üzenetek érkezése nem zavarja meg, ha a felhasználók bekapcsolják a Puremusic funkciót. A mobil természetesen ez idő alatt is fogadja a hívásokat a hangpostán keresztül és tárolja az üzeneteket a bejövő mappában.

Serenata műszaki jellemzők:

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50