Nemzetközi weboldalépítő verseny

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 3. 09:13

Az Oracle oktatási alapítványa (Oracle Education Foundation) meghirdette a 9 és 19 év közötti diákok és tanáraik számára a ThinkQuest nevű weboldalkészítő nemzetközi versenyt. A megmérettetésre 2008. április 2-ig adhatják be munkáikat a csapatok a világ bármely tájáról, így Magyarországról is.

A weboldalak tartalma tetszőleges lehet, a tavalyi verseny nyertes csapatainak egyike például a veszélyeztetett állatokat állította munkája középpontjába. A magyar csapatok is számos érdekes témát dolgoztak fel, például az egészséges táplálkozást, Napóleont, Magyarország történelmi épületeit és az űrturizmust.

A ThinkQuest 2008 nemzetközi versenyre beterjesztett pályázatokat szakpedagógusok értékelik. A jelentkezési határidő 2008. április 2., így akár hét hónapjuk is lehet a pályamunkák összeállítására a csapatoknak, amelyek tagjaikat szabadon válogathatják össze; nem elvárás, hogy egy oktatási intézményben tanuljanak - adta hírül az Oracle Hungary.

A csapatokat vezetőjük nevezheti be a www.thinkquest.org honlapon az Enroll Now menü alatt.

A verseny egyik kiemelt célja a közös munka ösztönzése, hiszen a weboldal építésénél különböző területekhez értők dolgoznak együtt. Így szükség van a tartalom előállításához az adott témában jártas csapattagra, a programozáshoz értő és a megjelenés megtervezéséhez megfelelő esztétikai érzékkel rendelkező résztvevőre. A verseny nyelve az angol, így a nyelvismeret alapkövetelmény.

A résztvevők egyúttal webes szerzőkké is válnak, hiszen munkáik a ThinkQuest Könyvtárban (http://www.thinkquest.org/library/index.html) évente mintegy 30 millió érdeklődő számára válnak elérhetővé.

A győzteseket az Oracle oktatási alapítványa különféle díjakkal jutalmazza. Korcsoportonként a legjobb öt csapat laptopokat, illetve 1000 dolláros ösztöndíjat kap, a legjobb három team tagjai pedig az évenkénti San Franciscó-i ThinkQuest Live eseményre utazhatnak el.

A magyar részvevők között az Oracle külön versenyt hirdet, amelynek nyertesei közt szintén értékes díjakat (webkamera, pendrive, mp3 lejátszó) sorsol ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05