Albacomp - ST Electronics: közös tenderezés

forrás Prim Online, 2007. október 10. 11:20

2007. október 9-én együttműködési megállapodást kötött a Singapore Technologies Electronics Limited (ST Electronics) a székesfehérvári Albacomp Zrt.-vel, amelynek értelmében a két vállalat a jövőben közösen indul magyarországi informatikai tendereken a verseny- és a közszférában egyaránt. A megállapodást a Li Hszien Lung miniszterelnök hivatalos magyarországi látogatásának részeként megrendezett Szingapúri-Magyar Üzleti Fórum keretében, Mr. S. Iswaran szingapúri kereskedelmi és ipari miniszter és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter jelenlétében írták alá a cégek képviselői.

A két vállalat a megállapodás részeként elsőként egy tömegközlekedési és egy e-kormányzati tenderen vesz részt közösen. A cégek az együttműködésnek köszönhetően több mint 100 millió dollár forgalmat várnak a közeljövőben.

„Az együttműködés keretében az Albacomp helyismeretét és informatikai hátterét adjuk hozzá az ST Electronics különleges, az informatika és a távközlés széles körét lefedő megoldásaihoz. Ennek köszönhetően véleményem szerint sikerrel vehetünk részt a jövőben több olyan hazai informatika tenderen, amelyek speciális megoldásokat, felkészültséget és tapasztalatot igényelnek a pályázók részéről. Az együttműködési megállapodás egyben egy újabb lépés az Albacomp stratégiájában, amely szerint a vállalat folyamatosan növeli a szolgáltatásokból – ezen belül a rendszerintegrációból és konzultációból – származó bevételeit. A cég várakozásai szerint 2008-ban a forgalom fele már e területről fog befolyni.” – mondta Balász Zoltán, az Albacomp Zrt. igazgatóságának elnöke az aláírást követően.

“Az ST Electronics számos innovatív informatikai megoldásra épülő referenciával rendelkezik Szingapúrban, az ázsiai és a csendes-óceáni régióban, a Perzsa Öböl térségében, Kazahsztánban és Afrikában. A közlekedési megoldásaink bevezetéséről eddig már több mint egymilliárd dollár értékben kötöttünk szerződést, és idén májusban újabb 83 millió dollár értékű megállapodást írtunk alá egy törökországi tömegközlekedési projekt megvalósításáról. A stratégiánk része, hogy erős partnerekkel együttműködve jelenünk meg új piacokon, így örömükre szolgál, hogy Magyarországon az Albacomppal közösen nézünk új üzleti kihívások elé.” – nyilatkozta Seah Moon Ming, az ST Electronics elnöke.

Az ST Electronics vasúti és közúti forgalomirányításra szánt kulcsrakész integrált szállítmányozási megoldásai már sikeresen működnek Pekingben, Guangzhouban, Manilában, Bangkokban, Taipeiben, Kaohsiungban és Szingapúrban. A közelmúltban aláírt szerződés szerint a tajvani Taoyuan nemzetközi repülőtér utasközlekedési rendszeréhez biztosít kommunikációs rendszert, peronlezáró ajtókat és karbantartási menedzsment rendszert, valamint kulcsrakész integrált megoldást nyújt az isztambuli elővárosi vasút projekthez.

Az ST Electronics e-Government megoldásait világszerte számos helyen alkalmazzák, kezdve a 350 000 aktív foglalkoztatottal rendelkező szingapúri védelmi minisztérium számára biztosított informatikai szolgáltatásoktól egészen a Hong Kong Tűzoltóság 100 millió dollár értékű irányító, ellenőrző és kommunikációs (C3) hálózatáig, amely gyors és hatékony intézkedéseket tesz lehetővé a felmerülő vészhelyzetek esetén. Szingapúrban a Földi Közlekedési Hatóság számára kifejlesztett i-Transport rendszer lehetővé teszi a forgalom figyelését, ellenőrzését és szabályozását, miközben folyamatos közlekedési információt is biztosít a közlekedés résztvevői számára. A további számos sikeres termék között említhető az eNotification rendszer, amelynek segítségével nagy tömegeket mozgató eseményeken vagy vészhelyzetekben alkalmaznak a tömeg tájékoztatására, a Trusted Vault biztonságos iratkezelő rendszer és a szingapúri belügyminisztérium számára kifejlesztett integrált C3 hálózat. Az országhatáron kívüli is bizonyított megoldások kézé tartozik a Maldív-szigetek 24 szigete között bevezetett hálózatos kommunikációs rendszer, amely a kormány számára lehetővé teszi az információk elektronikus megosztását, a biztonságos kommunikációt és a szolgáltatásokhoz történő maximális hozzáférést, a Botswanában a helyi adóhatóság számára kifejlesztett Pay-As-You-Earn („fizess a jövedelmed szerint”) rendszer, a botswanai rendőrség bűnesetek dokumentálási rendszere illetve a Kazahsztán iskolái részére létrehozott multimédiás laborok és oktatási megoldások.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09