Praktikus munkaállomás több nagysebességű bővítőhellyel

forrás Prim Online, 2007. október 14. 11:23

Az ASUS bejelentette a P5E WS Professional és P5E3 WS Professional munkaállomásokba szánt alaplapokat, melyeket azon felhasználók számára tervezett, akik nagy teljesítményű és sebességű alaplapra vágynak, mely egyben sokoldalúan bővíthető is. A több nagy sebességű bővítőhely, két PCIe 2.0 és PCI-X slot segítségével ugyanis teljes szabadságot kapunk a kényelmes bővíthetőség terén, számítógépünk gyorsabb, a vele végzett munka pedig hatékonyabb lesz.

Nagy hatékonyság több, nagy sebességű bővítőhellyel

Több csatolófelület segítségével növelhetjük a bővíthetőségi lehetőségek tárházát, és nagy adatátviteli sebességet érhetünk el. Az alaplap két PCIe 2.0 16x-os slottal rendelkezik, melyek megkétszerezik a busz sávszélességét 2,5 Gb/s-ról 5,0 Gb/s-ra. Így valóban több dolgot végezhetünk egyszerre és gyorsabban a gépen. Ezek a bővítőhelyek egyben kompatibilisek a régebbi PCIe 1.1 szabványokkal is. A P5E workstation-sorozat szintén rendelkezik PCI-X slotokkal a jobb bővíthetőség érdekében, így nagy sebességet biztosít a Gigabit Ethernet, SCSI RAID és más PCI-X eszközök számára.

Kivételes tuningtámogatás akár DDR3 1800-zal


Az ASUS csúcstechnológiát képviselő Super Memspeed technológiája lehetőséget ad, hogy növeljük a rendszer tuningértékeit pontos overclocking beállításokkal, a lehető legpontosabb FSB/DRAM frekvenciaarány kiszámításával a teljesítmény csökkenése nélkül. A memóriasebesség akár 72%-kal növelhető a DDR3 memóriákkal.
*Ez a funkció kizárólag a P5E3 WS Pro-n érhető el

Könnyed és kényelmes telepítés


A P5E WS Professional és P5E3 WS Professional munkaállomásnak szánt alaplapok számos extra funkciót is kínálnak. A Q-Connectorral könnyedén, egy egyszerű lépésben csatlakoztathatjuk és választhatjuk le a ház elülső paneljéről a kábeleket, mintha azok egyetlen modult képeznének. Ez az egyedi megoldás egyszerűsíti a kábelek csatlakoztatását, gyorssá és pontossá téve a telepítést. Második extra funkcióként az ASUS Q-Shieldet említhetjük, melynek segítségével a hagyományos tömítések nélkül, karcolások és sérülések nélkül könnyedén, biztonságosan történhet a telepítés. Egyben sokkal jobb az elektromos vezetőképessége is, így nagyobb védelmet nyújt az alaplapnak a statikus áram ellen, és a megóvja a felhasználót a veszélyes elekromágneses interferenciától, az EMI-től.

15°C-kal alacsonyabb hőmérséklet az új 8 fázisú tápkialakítással


A P5E WS Professional és P5E3 WS Professional workstation alaplapok forradalmi 8 fázisú tápkialakítása szilárdelektrolitos kondenzátorokból áll, így nagyobb tartósságot, hosszabb élettartamot és jobb hőkezelési teljesítményt kínál. Így védi meg a processzort és a tápmodult a nagyobb feszültség okozta károktól, és egyenletes feszültséget biztosít nagy igénybevétel alatt is. Az alaplapok hatékony működést kínálnak jóval kisebb, legalább 15°C-kal alacsonyabb hőmérséklettel más 4 fázisú tápkialakításokhoz képest.

Stack Cool 2

A Stack Cool 2 az ASUS ventilátor és zaj nélküli hűtési megoldása. Hatékonyan vezeti el a kritikus alkatrészek által keltett hőt a speciálisan kialakított nyomtatott áramkörök másik oldalára a még hatékonyabb hőelvezetés érdekében.

Különleges ASUS megoldások

A P5E munkaállomás-termékcsalád számos beépített extrával rendelkezik. Ilyen az AI Slot Detector is, mely beépített LED-ek segítségével jelzi, hogy jól bővítettük-e az alaplapot; az AI Gear 2 segítségével különböző profilok közül választhatunk, melyek különböző processzorfrekvenciát és vCore feszültséget képviselnek a legalacsonyabb rendszerzaj és energiafogyasztás érdekében. Az AI Nap a legalacsonyabb zaj- és energiafogyasztási szinten tartja a rendszert, ha távollétünkben fájlokat töltünk le, alkalmazásokat futtatunk úgy, hogy akár éjszaka, alvás közben sem zavar a rendszer zaja.

 

Specifikáció

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05