Vodafone-Huawei partnerség Magyarországon

Kovács Attila, 2007. október 18. 15:33

Annak érdekében, tovább erősíthessen a nagy sebességű, harmadik generációs (3G) szélessávú kommunikációs szolgáltatások terén, a Vodafone Magyarország ma együttműködési megállapodást kötött a kínai Huawei Technologies céggel. Az együttműködés célja, hogy felgyorsítsák a Vodafone Magyarország szélessávú mobil adathálózatának (nagy sebességű mobil internet) fejlesztését. Budapesten és a jelentősebb városokban új hotspotokat létesítenek, hogy minél több területen elérhető váljon az új technológia és a legmodernebb 3G szélessávú (HSDPA) szolgáltatás. A közös erőfeszítések eredményeként a Vodafone ügyfelei hamarosan még könnyebben és egyszerűbben férhetnek majd hozzá a legújabb 3G-s szolgáltatásokhoz és a mobil internethez.

A szerződéskötéshez kapcsolódó mai közös sajtótájékoztatón Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, a megállapodás révén cégének lehetősége nyílik arra, hogy a piacon elérhető legfejlettebb technológiával modernizálja 3G szélessávú hálózatát. A Vodafone, a legújabb HSDPA/HSUPA fejlesztéseknek köszönhetően minden eddiginél gyorsabb mobil adat-szolgáltatásokat vezethet be, amiket az ügyfelek a piaci viszonyoknak és a stratégiának megfelelően fokozatosan vehetnek igénybe. Az új technológiai partner bevonása továbbá támogatja a hálózat kiépítésének felgyorsulását, hiszen a kisebb méretű berendezés és az egyszerű hardver-architektúra könnyű és gyors üzembe állítást tesz lehetővé. „Mély benyomást tett ránk a Huawei közelmúltbeli, a 3G hálózatok terén elért erőteljes globális és lokális növekedése. Ezért érezzük úgy, megtaláltuk a megfelelő partnert ahhoz, hogy a leggyorsabb és legjobb szolgáltatást kínálhassuk ügyfeleinknek. Meggyőződésünk, hogy a Huawei segítségével bevezethetjük a legmodernebb telekommunikációs technológiákat, és kiemelkedő minőségű hálózatokat és szolgáltatásokat biztosíthatunk a magyar piacon” – mondta Beck György.

A sajtótájékoztatón megjelen William Xu, a Huawei Europe elnöke, aki kijelentette: „A Huawei a legmodernebb mobil szélessávú megoldásokat kínálja, amelyek nemcsak a jelenlegi, de a jövőbeni kihívásoknak is megfelelnek. Nagyon örülünk, hogy a magyarországi szerződéssel tovább erősíthetjük kapcsolatunkat a Vodafone-nal. A Huawei elkötelezett mind a gyors hálózatkiépítés, mind a kiváló minőségű szolgáltatások biztosítása iránt.

2005 novemberében a Huawei és a Vodafone globális keret-megállapodást írt alá (Global Framework Agreement) a mobil hálózati infrastruktúra kiépítéséről. A megállapodás alapján a Huawei lett az első kínai telekommunikációs berendezés-szállító cég, amely megkapta a Vodafone globális beszállítói-láncának jóváhagyott beszállítói (Approved Supplier) státuszát.

A Prím Online kérdéseire kapott válaszok a következők:


1. A mai megállapodás nem érinti a Vodafone Magyarország és a Nokia Siemens Networking közötti szerződéseket, azok továbbra is érvényben vannak;
2. a Huaweinek Európában Spanyolországban van már a Vodafone-nal hasonló feladatok megoldását célzó szerződése. Olaszországban a legnagyobb távközlési szolgáltatóval működik együtt. A kelet-közép-európai régióban (Magyarország közvetlen környezetében) a ma aláírt szerződés az első, amely egy mobil távközlési szolgáltató és a Huawei között létrejött.

 

Kulcsszavak: Vodafone-hu Huawei UMTS

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09