A világ legalacsonyabb energia-felvételű winchesterei

Mészáros Péter, 2007. október 23. 12:50

A Hitachi bevezette a Hitachi Deskstar P7K500 merevlemezes meghajtó-családot, amely jelenleg a világ legalacsonyabb energia-igényű merevlemezes meghajtóit tartalmazza.

A merevlemezes meghajtó gyártók jelenleg elsősorban a sebesség- és a kapacitás növelésére összpontosítanak, mivel a felhasználók elsősorban ezt a két jellemzőt veszik figyelembe egy új meghajtó vásárlásakor. A Hitachi azonban egy újabb jellemzőt is figyelembe vesz az újabb termékek fejlesztése során. Ez pedig az energia-felvétel, amely egyre nagyobb jelentőségre tesz szert elsősorban a hordozható eszközökben, mivel a kevesebb energiát használó merevlemezes meghajtók növelik a telepek működési idejét. A Hitachi ezért a fejlesztés során csökkenti a meghajtók energia-felvételét. Az új meghajtók maximum 40%-kal kevesebb energiát igényelnek, mint elődjeik.

 A Hitachi bevezette az asztali merevlemezes meghajtókat tartalmazó Deskstar P7K500 sorozatot, amely energia-felvételt csökkentő technológiákat tartalmaz. Az első ilyen technológia, amelyet a Hitachi a P7K500 sorozatban megvalósított: a HiVERT technológia (a feszültség sokkal hatékonyabb átalakításához). A második az Advanced Power Management (fejlett energia-felügyelet) képesség, amely az új Deskstar sorozat tagjaiban a korábbiaknál sokkal magasabb hatásfokkal kezeli az energiát, amikor az eszköz tétlen állapotban van. Ezek a jellemzők Hitachi szabadalmokon alapulnak.

A Hitachi DeskStar P7K500 merevlemezes meghajtók három tétlen üzemmódot használnak, amelyek összesen több mint 50%-kal csökkentik energia-felvételüket.

 A Deskstar P7K500 sorozat 250-, 320-, 400- és 500GB kapacitású egységeket tartalmaz. A vállalat a tervek szerint 2007 negyedik negyedében kezdi meg a sorozat tömeggyártását, de a meghajtók árát még nem hozta nyilvánosságra.

 

szerző: Széll Zoltán

Kulcsszavak: winchester Hitachi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50